Vremea până pe 16 februarie. Temperaturi ușor peste cele normale și ploaie

Data publicării:
brazi iarna mfax

 

BANAT

Până în jurul datei de 6 februarie regimul termic se va menţine apropiat de cel normal pentru prima decadă a lunii februarie, maximele diurne urmând a se situa în medie între 3 şi 6 grade, iar minimele între -6 şi -2 grade, cu precizarea că în zonele deluroase sunt de aşteptat în continuare temperaturi mai ridicate, atât ziua, cât şi noaptea. Începând din 7 februarie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză valorile mediate pe întreaga regiune vor fi în creştere, urmând a se înregistra temperaturi peste cele obişnuite ale perioadei din an, cu maxime între 8 şi 11 grade şi minime preponderent pozitive, între 0 şi 4 grade.

După data de 7 februarie şi până la sfârşitul intervalului, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi destul de ridicată, fiind de aşteptat mai ales ploi, în general slabe.

CRIŞANA

Până în jurul datei de 7 februarie media de temperatură în regiune se va menţine în jurul valorilor normale pentru prima decadă a lunii februarie, maximele diurne urmând a se situa între 3 şi 6 grade, iar minimele între -7 şi -3 grade, cu precizarea că pentru zonele de deal sunt de aşteptat în continuare temperaturi mult mai ridicate, atât ziua, cât şi noaptea. Începând din 7 februarie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, valorile vor fi în creştere în toată regiunea, urmând a se înregistra temperaturi peste cele climatologic normale, cu o medie a maximelor între 8 şi 11 grade şi minime preponderent pozitive, între 0 şi 4 grade.

După data de 7 februarie şi până la sfârşitul intervalului, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi destul de ridicată, fiind de aşteptat mai ales ploi, cu caracter temporar şi în general slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

Până în jurul datei de 7 februarie, temperaturile minime se vor menţine scăzute în mare parte a regiunii, în medie între -13 şi -6 grade, valori mai coborâte urmând a se înregistra în depresiuni. În privinţa valorilor maxime, în acelaşi interval, media pe întreaga regiune va fi apropiată de normalul perioadei şi se va situa între 2 şi 4 grade, cu precizarea că în zonele depresionare vor fi valori în general negative şi pe timpul zilei, iar în zonele mai înalte de relief temperaturile la amiază vor urca la valori peste mediile climatologice. Începând din data de 8 februarie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză regimul termic nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, iar valorile se vor situa peste cele înregistrate în mod obişnuit în prima jumătate a lunii februarie, cu o medie a maximelor între 3 şi 7 grade şi a minimelor între -4 şi -2 grade.

În prima săptămână a intervalului de prognoză nu se vor semnala precipitaţii, apoi vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte.

MARAMUREŞ

Pe parcursul întregului interval, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în prima jumătate a lunii februarie, media maximelor fiind în creştere, de la 5...6 grade în primele zile, la valori de 6...8 grade în cea de-a doua săptămână. În privinţa minimelor, acestea vor fi destul de coborâte în primele nopţi, când media la nivelul întregii regiuni va fi de -7...-3 grade, apoi vor oscila uşor în jurul unei medii de 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă, în general slabe cantitativ, va creşte începând din data de 7 februarie.

MOLDOVA

Până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi caracterizată de un regim termic destul de scăzut, cu valori medii pe timpul nopţilor între -13 şi -5 grade, iar ziua medii negative sau în jurul a 0 grade. Începând cu data de 8 februarie, se estimează o creştere de temperatură ce va determina valori în general peste cele obişnuite ale perioadei, media maximelor urmând a se situa între 3 şi 6 grade, iar a minimelor între -4 şi -1 grad.

În prima săptămână de prognoză vor fi posibile doar fulguieli izolate, iar în intervalul 9 -14 februarie apar condiţii pentru precipitaţii slabe, mixte.

DOBROGEA

Până în jurul datei de 7 februarie va fi o vreme relativ rece, astfel că media valorilor minime nocturne va fi de -6...-2 grade, iar a maximelor, uşor pozitivă. După 8 februarie se estimează o creştere a temperaturilor, acestea urmând a se menţine relativ constante până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză; media maximelor va fi de 5...8 grade, valori uşor peste cele climatologic normale, iar pe timpul nopţilor se aşteaptă o medie de 1...4 grade.

Precipitaţiile vor fi neînsemnate, trecătoare, la început fulguieli, apoi ploi slabe sau burniţă.

MUNTENIA

Primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de o vreme rece, astfel că la nivelul întregii regiuni media valorilor maxime va fi de -3...+1 grad, iar a minimelor nocturne între -10 şi -6 grade. Începând din data de 8 februarie, este estimată o creştere de temperatură, regimul diurn urmând a se situa în medie între 5 şi 9 grade, iar cel al minimelor între -4 şi -1 grad, fără a se înregistra variaţii importante de la o zi la alta, până spre sfârşitul intervalului.

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză vor fi posibile doar precipitaţii trecătoare, neînsemnate cantitativ, la început fulguieli, apoi mai ales burniţă sau ploi.

OLTENIA

În primele zile ale intervalului se va menţine o vreme rece, cu valori medii ziua în general negative, între -3 şi 0 grade, iar noaptea între -10 şi -5 grade. Începând cu data de 8 februarie, estimările indică o creştere a temperaturilor şi menţinerea acestora relativ constante până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, cu o medie a valorilor maxime de 4...8 grade, iar a minimelor de -4...0 grade.

În prima săptămână vor fi posibile doar fulguieli izolate, apoi sunt prognozate precipitaţii slabe, cu caracter local, mai ales ploi sau burniţă.

LA MUNTE

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, regimul termic diurn se va menţine relativ constant, la valori uşor mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 0...5 grade. În privinţa temperaturilor minime este estimată o creştere a acestor valori, de la o medie de -7...-4 grade în primele zile, la medii de -4...-2 grade în cea de-a doua săptămână de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare va creşte după data de 8 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri