Vremea rea aduce pene de curent

Data publicării:
electrica-2

Peste 150.000 de avarii şi pene de curent au suportat clienții companiei de stat Electrica anul trecut. De vină nu este doar vremea, spun specialiștii.

„Lucrări neautorizate, săpături, tăieri care ne afectază liniile elctrice ... am avut foarte multe cazuri”, explică șeful unei stații de exploatare. „Toate aceste pagube se răsfrâng asupra consumatorilor”, a adăugat el.

Stâlpii de înaltă tensiune din lemn și rețeua veche de peste 40 de ani ar putea da bătăi de cap locuitorilor din Transilvania și Muntenia și în acest an, mai ales că investițiile rămân puține.

Miile de reclamații primite de Electrica vizează oscilațiile de tensiune care pot distruge aparatura electrică din locuințe. De anul viitor însă, echipele de intervenție vor fi și mai puține.

Cel putin 1.800 de salariați care se ocupa cu întreținerea acestor rețele își vor pierde locul de muncă până la privatizarea companiei Electrica, adică până în primăvara anului viitor. Asta în condițiile in care numărul de avarii crește de la un an la altul.

În prezent, timpul mediu de remediere a unei avarii este de două ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri