Vremea se îmblânzeşte încet de duminică: Minime de -7...9 grade, maxime de 10...18

Data publicării:
vremea digi24 meteo 1

Valorile termice cresc uşor în toatã ţara, dar se situează tot sub mediile climatologice specifice începutului de octombrie. Cerul este mai mult senin, iar vântul suflă slab şi moderat.

Temperaturile maxime se încadrează duminică între 10 şi 18 grade, iar cele minime între -7 grade în depresiuni şi +9 grade în Dealurile de Vest. Izolat se poate produce brumã, în special în Transilvania, iar în zonele joase, local, va fi ceaţã.

În Bucureşti valorile termice cresc uşor, dar vremea se menţine încã mai rece decât ar fi normal la aceastã datã. Cerul este variabil, iar vântul suflă în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã este de 1...3 grade. Noaptea şi dimineaţa sunt condiţii de ceaţã. 

Vremea în intervalul 7-13 octombrie

BANAT

De luni, creşterea de temperatură anticipată readuce regimul termic la valori în jurul celor climatologic normale, maxime termice, la o medie regională de 18 grade şi minime de 7...8 grade. În intervalul 7-10 octombrie sunt posibile ploi slabe cantitativ.

CRIŞANA

Începând din 6 octombrie, tendinţa este de încălzire uşoară şi treptată, astfel că regimul temperaturilor diurne va fi caracterizat de valori, în medie, de 16...17 grade şi minime nocturne în jur de 6 grade, apropiate de mediile de referinţă. Tot din 6 octombrie creşte probabilitatea pentru ploi slabe.

TRANSILVANIA

Estimarea indică o creştere a temperaturilor până în apropierea mediilor climatologice, maxime la nivelul regiunii de 14 grade şi minime de 3...4 grade. Vor fi condiţii pentru ploi slabe în zilele de 8 şi 9 octombrie.

MARAMUREŞ

Tendinţa este de încălzire treptată: în perioada 7-13 octombrie, atât maximele termice, în medie de 16 grade, cât şi minimele în jurul valorii de 5 grade, vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic. Ploi slabe cantitativ se pot semnala după data de 8 octombrie.

MOLDOVA

Vremea intră într-un proces de încălzire: în perioada 8–13 octombrie, maximele termice vor atinge, în medie, 13...15 grade. Temperaturile nocturne vor fi în creştere după data de 7 octombrie, până la o medie regională de 5...6 grade. Probabilitatea de ploi este redusă.

DOBROGEA

De luni, tendinţa este de încălzire; la început creşterea de temperatură se va resimţi la valorile diurne, apoi şi la valorile din timpul nopţilor. Astfel, în intervalul 8-13 octombrie, se va ajunge la o medie regională a maximelor de aproximativ 16 grade şi a minimelor medii de 7...9 grade. Probabilitatea de ploaie este redusă.

MUNTENIA

Tendinţa de încălzire a vremii se semnalează de duminică, astfel că estimările pentru perioada 8-13 octombrie indică valori termice apropiate de mediile climatologice multianuale: maxime medii cuprinse între 16 şi 18 grade şi minime între 6 şi 8 grade. Condiţii de ploi slabe vor fi în jurul datei de 9 octombrie.

OLTENIA

Din 7 octombrie, tendinţa de încălzire readuce regimul termic în preajma normelor climatologice, respectiv medii ale temperaturilor maxime de 15...17 grade şi minime de 6...8 grade. Probabilitatea pentru ploaie creşte în intervalul 7-10 octombrie, dar cantităţile de apă vor fi reduse.

LA MUNTE

Începe un proces de încălzire uşoară şi treptată până la medii maxime de 10 grade şi minime uşor pozitive de 1...2 grade. Condiţii de precipitaţii slabe sub formă de ploaie vor fi după data de 7 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri