Weekend fierbinte pe litoral. Meteorologii anunță 30 de grade în aer și 26 de grade în apă

Data publicării:
5382802-Mediafax Foto-Silviu Matei

Weekend va fi unul călduros pe litoral, cu temperaturi maxime care vor urca până la 30 de grade. Iar apa mării va fi tocmai bună pentru o baie, deoarece va avea o temperatură cuprinsă între 23 și 26 de grade.

Veștile bune nu vin însă numai de la meteorologi. Turiștii care vor sosi la mare la acest sfârșit de săptămână vor face si economii. De exemplu, prin programul „Zile gratuite de vacanță”, turiștii pot sta șapte nopți pe litoral, chiar dacă plătesc doar cinci. Condiția este să cumpere biletele prin intermediul agențiilor de turism membre ANAT și să le platească integral. Oferta este valabilă în perioada 19 iunie - 15 iulie și 15 august - 31 august.

Muntele, refugiul din calea caniculei

Cei care vor să se răcorească pot alege un weekend la munte, mai ales că va fi cel mai călduros final de săptămână de până acum. Fie că aleg să meargă cu rulota, cortul sau preferă să stea într-un hotel sau o pensiune, relaxarea este garantată.

Proprietarii de pensiuni și hoteluri din Braşov şi de pe Valea Prahovei spun că acest weekend, la care se adaugă ziua liberă de Rusalii, va aduce multi turişti la munte. Hotelierii sunt de părere că gradul de ocupare este de 70 la sută, iar preţurile pentru toate buzunarele.

De exemplu, în Braşov, o noapte la un hotel de trei stele costă, în medie, 220 de lei, iar la unul de cinci stele se ajunge până la 503 lei.

Dacă preferaţi Poiana Braşov, noaptea de cazare la trei stele este de 250 lei și urcă la 440 de lei la un hotel de cinci stele.

Mulţi au ales să vină cu rulota sau chiar să stea la cort pentru a scăpa mai ieftin. Meteorologii spun că la munte temperaturile vor depăşi 25 de grade, chiar dacă după prânz ploile vor răcori atmosfera. Pentru cei care vor urca la altitudini mari, temperaturile vor fi cu zece grade mai scăzute decât în oraşele caniculare, aşa că la Cota 1400 din Sinaia sau la Poiana Brașov este numai bine de stat la soare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri