Weekend prelungit la mare: 40.000 de turiști, așteptați pe litoral

Data publicării:
plaja vacanta litoral - GettyImages - 23 iulie-1

Toate drumurile duc la mare în aceste zile. Vremea caniculară dar şi weekendul prelungit sunt motive suficiente pentru ca românii să-şi mute domiciliul pentru câteva zile pe litoral. Iar asta se vede în gradul de ocupare al hotelurilor.

Plajele din staţiunea Mamaia sunt deja pline de turişti. Vremea ţine cu ei, în acest weekend temperaturile vor ajunge la 27-28 de grade Celsius. De asemenea, apa mării este numai bună pentru o baie, având o temperatură de peste 20 de grade celsius.

În acest weekend, Mamaia va fi cea mai aglomerată staţiune de pe litoral.

„Pentru Mamaia măcar 15.000-20.000 de mii de turişti ar trebui să fie absorbiţi. Dar aşteptăm şi nişa de family pe Eforii, Eforie Nord-Sud şi Techirghiol. Tinerii pe Costineşti”, a spus Anca Nedea, președinta Asociației Naționale pentru Turism.

Atmosfera de petrecere domneşte şi în Vama Veche. De asemeena, și hotelurile, pensiunile şi campingurile sunt pline.

„Costul unui cort este de 70 de lei pe noapte, sejurul de trei nopţi la 210. Preţul pentru cortul dumneavoastră este de 105 cu un sejur de trei nopţi, 35 pe noapte. Gradul de ocupare al campingului este 100%, pentru maine şi duminică, în seara asta la 70-80%”, a spus Teodora Ivan, manager camping.

Pentru acest weekend şi preţurile sunt atractive. Asta pentru că pachetele nu s-au schimbat încă şi, în plus, programul „Litoralul pentru Toți”, care ar fi trebuit să se încheie astăzi, a fost prelungit până luni inclusiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri