Zăpada pune probleme ambulanţelor. Medicii nu au putut ajunge la un copil cu febră mare. O gravidă a fost dusă cu elicopterul la spital

Data publicării:
zapada viscol iarna ambulanta mediafax

 

Operaţiuni de salvare îngreunate de zăpadă FOTO MediafaxFoto

ACTUALIZARE 11.00. O operaţiune de salvare este în plină desfăşurare în judeţul Brăila. Din cauza zăpezii, o ambulanţă nu poate ajunge în localitatea Roşiori, acolo unde un copil are nevoie de ajutor.

O ambulanţă a venit dimineaţă, după ce a fost chemată de o familie al cărei copil avea febră mare. Medicii nu au putut intra însă, din cauza zăpezii, în zonă. De la Brăila au fost trimise utilaje pentru a face loc ambulanţei.

Între timp, medicii au ajutat o bătrână din zonă, care avea probleme de sănătate şi va reveni la copil atunci când cel puţin o bandă de circulaţie va fi deszăpezită.

Vasilica Vâlcu, prefectul judeţului Brăila, a declarat la Digi24 că starea micuţului s-a ameliorat şi că febra a scăzut, dar că medicii care îl vor vedea vor constata la faţa locului la ce spital va fi transportat.

Pe de altă parte, un elicopter a fost trimis pe Insula Mare a Brăilei pentru a aduce la spital doi bătrâni cu probleme cardiace.


VIDEO Declaraţiile lui Raed Arafat

ACTUALIZARE 9.00. Elicopterul a decolat.

Echipajul medical va prelua încă doi pacienţi aflaţi la spitalul din Podu Turcului.

Pacienţii vor fi duşi la spitalul din Bacău.


Femeia are o complicaţie a sarcinii şi este la spitalul din Podu Turcului, a declarat la Digi24 Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Potrivit acestuia, s-a decis trimiterea la Podu Turcului a unui elicopter staţionat la Iaşi, cu echipaj SMURD.

Echipajul medical va decide dacă gravida va fi dusă la Bacău sau la Iaşi, a spus Arafat.

Radiografia primei zile de iarnă adevărată în România. Situația drumurilor. Ce urmează?

Va fi pregătită şi o şenilată a ISU, care să asigure transportul, dacă elicopterul nu va putea ajunge din cauza condiţiilor meteorologice.

În 25 de minute sper ca elicopterul de la Iaşi să decoleze. Momentan, situaţia este stabilă, dar, fiind o prezentare atipică, este important ca femeia să ajungă la un spital de urgenţă”, a spus Raed Arafat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri