Zeci de accidente pe pârtiile de schi

Data publicării:
schi

Aglomeraţia de pe pârtiile din staţiunile montane a adus o avalanşă de accidente. Doar în ultimele trei zile zeci de oameni au ajuns la spital. Cei mai mulţi dintre cei accidentaţi sunt începători care nu au echipamente de protecţie şi se aventurează pe pârtii folosite de profesionişti.

În doar trei zile, Ambulanţa Braşov a avut 121 de solicitări pentru accidente pe pârtiile din Poiana Braşov, Predeal şi zona Bran-Moieciu-Fundata. Cei mai mulţi schiori răniţi au fost în Predeal - 63, din care trei destul de grav. Din cauza aglomeraţiei din staţiuni, ambulanţele au ajuns cu greu la intervenţii.

„A fost dificil accesul la pacienţi, mai ales în zona Predeal şi Poiana Braşov, datorită numărului mare de maşini parcate în zonele de acces ale ambulanţei”, a declarat dr. Steluța Coțiu, de la Ambulanța Brașov.

Salvamonştii le atrag atenţia celor care vin să schieze că trebuie să aibă echipamente speciale de protecţie şi să nu se aventureze pe pârtiile pentru avansaţi dacă abia iarna asta şi-au pus prima dată clăparii.

- Cască purtaţi?

- Nu, din păcate nu.

- Nu vă e teamă fără?

- Nu.

Mie îmi place şi adrenalina şi momentan azi e prima zi, dar cred că în curând o să-mi cumpăr şi eu kitul echipament complet”, spune un alt turist.

„Oameni începători, care merg, schiază, urcă cu cabina şi schiază direct pe pârtii care sunt destinate nivelurilor avansate sau medii”, a explicat Cătălin Petrescu, de la Salvamont Brașov, cine sunt cei mai predispuși la accidente.

Numai în Poiana Braşov, amatorii de sporturi de iarnă au la dispoziţie şapte pârtii, cu o lungime totală de 24 de kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri