Zeci de mii de prezervative contrafăcute și alte bunuri falsificate, descoperite de vameși într-un container sosit din China

Data publicării:
Cutii cu diverse mărfuri într-in depozit.
Zeci de mii de prezervative contrafăcute și alte bunuri falsificate, descoperite de vameși într-un container sosit din China. Foto: Profimedia

Aproape 50.000 de seturi de prezervative contrafăcute au descoperit inspectorii vamali din Constanța într-un container sosit din China. Prezervative și baterii contrafăcute urmau să ajungă la o firmă din Afumați, potrivit Mediafax.

Vameșii au reţinut 48.900 seturi de prezervative, din care 48.540 erau nedeclarate.

De asemenea, au fost reținute peste 460.000 de baterii susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărci cunoscute, din care peste 70.000 erau nedeclarate.

Prezervativele și bateriile, despre care există suspiciunea că ar contrafăcute, precum și bunurile nedeclarate au o valoare totală de aproximativ 1.626.800 lei și au fost găsite în urma unui control făcut asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în comuna Afumați, județul Ilfov.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost vândute la preţul produselor originale, ar fi depășit 1,6 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă transmis de ANAF.

 

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri