Zeci de români au murit sau au fost răniţi în accidente rutiere care au avut loc pe şoselele din Ungaria

Data publicării:
accident ungaria - 5987832-Mediafax Foto-Mih d k Zolt n

Cel mai grav accident s-a produs în urmă cu aproape doi ani, pe autostrada M43 din sudul Ungariei. Pe 30 octombrie 2011, 14 români care se întorceau de la muncă din Spania au murit, după ce un tir care transporta lemne a intrat în microbuzul în care se aflau aceştia. În urma anchetei, s-a stabilit că tirul a derapat şi a intrat pe contrasens, dar şi că microbuzul transporat pasageri peste capacitatea permisă de lege.

Era încă un accident dintr-un şir mai lung de evenimente rutiere tragice petrecute pe şosele din Ungaria şi în care victime au fost cetăţeni români.

Pe 19 iulie 2007, pe o şosea din apropiere de localitatea Mako, un autocar în care se aflau 35 de turişti români a intrat pe contrasens şi a lovit un camion încărcat cu autoturisme. În urma impactului, şoferul camionului şi şase persoane din autocar au murit pe loc. 16 turişti au fost răniţi.

Pe 26 iulie 2010, un român şi-a pierdut viaţa şi alţi zece au fost răniţi, într-un accident în care au fost implicate un autocar şi trei microbuze din România.

Patru români au murit iar alţi 23 au fost răniţi pe 21 iunie 2011, după ce autocarul în care se aflau a intrat într-un tir înmatriculat în Slovacia. Pasagerii autocarului veneau din Italia.

Un alt accident s-a produs anul trecut, pe 23 iunie, pe autostrada M1 din nordul Ungariei. Un microbuz în care se aflau nouă români a fost lovit de un camion înmatriculat în România. În urma impactului, patru pasageri şi-au pierdut viaţa.

La începutul acestui an, cinci români au murit într-un accident produs în estul Ungariei, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un autoturism de teren.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri