Zi de coșmar pe A1. Sute de mașini au fost blocate ore în șir, după ce autoritățile au redeschis circulația

Data publicării:
accident a1

La ora 6.30, autorităţile au anunţat închiderea autostrăzii Bucureşti - Piteşti. Deşi ningea viscolit, iar Capitala şi judeţele limitrofe se aflau în plin cod portocaliu, autorităţile au decis, trei ore şi jumătate mai târziu, să redeschidă circulaţia. La 11.30, la kilometrul 52, pe sensul spre Piteşti, un carambol avea să blocheze şoseaua.

Opt autoturisme şi şase tiruri au fost implicate în accident, iar în urma impactului, două persoane au fost rănite.

Sute de autovehicule au rămas blocate ore în şir în furtuna de zăpadă.

„De trei ore nu s-a înaintat un centimetru. Cu o vizibilitate sub 5 metri, cu zăpadă viscolită, dar problema nu ar fi zăpada viscolită, ci faptul că este un lanţ de maşini, sunt mii de maşini. Eu am sunat prin 112, ni s-a dat un răspuns, că este situaţia critică, asta este, şi că nu au ce să facă”, declara prin telefon, la Digi24, o persoană blocată pe autostrada București-Pitești.

La Bucureşti, timp de aproape o jumătate de zi, autorităţile nu fost în stare să estimeze câte persoane sunt blocate în nămeţi.

A fost nevoie de întăriri, pentru a se debloca autostrada.

„S-a cerut şi s-a obţinut sprijinul MAPN pentru a se interveni în acele zone în care este absolută nevoie”, spunea premierul Victor Ponta.

După şase ore de intervenţii fără succes, a intervenit şi jandarmeria.

Au fost trimise, din cadrul Jandarmeriei Capitalei, 50 de jandarmi pentru a sprijini forţele care intervin în zona kilometrului 51, acolo sunt mai multe maşini înzăpezite. Se circulă extrem de greu”, declara Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București.

Capitala a fost practic izolată de judeţele din jur. Poliția Rutieră a blocat mai multe ieșiri din București şi a încercat să-i întoarcă pe șoferi din drum.

Meteorologii menţin codul portocaliu de ninsoare şi viscol tot weekendul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri