Ziua Franţei, sărbătorită în avans la Bucureşti cu premierul Jean Marc Ayrault şi cu muzică ţigănească

Data publicării:
fr

Ambasada Franţei în România a sărbătorit mai devreme cu două zile Ziua Naţională. Motivul pentru devansarea ceremoniilor a fost vizita oficială la Bucureşti a premierului francez Jean-Marc Ayrault. Petrecerea fastuoasă a venit cu mâncăruri alese pentru francezii din Bucureşti, dar şi cu muzică ţigănească.

Peste 500 de invitaţi au luat parte la petrecerea de la Ambasada Franţei la Bucureşti. Ambasadorul Philippe Gustin a inaugurat evenimentul după ce le-a amintit celor invitaţi că prietenia franco-română trebuie preţuită şi protejată.

Chiar şi neînţelegerile dintre cele două ţări pe tema imigranţilor romi au fost date uitării, pentru moment, aşa încât un taraf ţigănesc le-a cântat oaspeţilor.

Şi cum orice petrecere reuşită trebuie să aibă bucate îmbelşugate şi vinuri alese, mesele au fost pline de delicatese franţuzeşti. Tarte, quiche, salate cu sparanghel şi alune, frigărui de creveţi marinaţi în mentă şi, bineînţeles, nenumărate feluri de brânză şi celebra baghetă franţuzească - cei peste 500 de invitaţi au avut de unde alege.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri