Ziua în care imnul a răsunat în toată țara

Data publicării:
tarap

Momente impresionante în oraşul Marii Uniri. Peste două sute de jandarmi, pompieri şi elevi ai liceului militar din Alba Iulia au oferit celor 3000 spectatori o paradă de neuitat.

Un alt moment pe care, an de an, oamenii îl aşteaptă cu sufletul la gură a fost schimbarea gărzii în Cetate. Mulţimea a urmărit atentă ceremonialul soldaţilor îmbrăcaţi în uniforme austro-ungare.

În Sala Unirii, lumea s-a întors în timp, la momentul 1 Decembrie 1918! Cei care i-au întruchipat pe Regele Ferdinand şi Regina Maria au primit soliile din Cetăţile de scaun ale celor trei provincii româneşti: Transilvania, Moldova şi Ţara Românească.

În capitala Moldovei, în Piaţa Unirii s-au strâns peste 10 mii de oameni pentru ceremoniile dedicate Zilei Naţionale. Cu drapelul în mână şi cocarde tricolore in piept, oamenii au intonat imnul României alături de fanfara.

La Timişoara, 600 de militari, angajaţi ai SRI şi ai Ministerului de Interne au defilat în centrul oraşului. Nu mai puţin de 100 de vehicule blindate, maşini de poliţie şi autospeciale ale pompierilor au participat la paradă.

La Craiova însă, ceremoniile au fost modeste. Doar o sută de militari au defilat prin faţa spectatorilor. De multe aplauze s-au bucurat câinii poliţişti antrenaţi pentru misiuni speciale, prezenţi şi ei la paradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri