Ziua Națională a României. Cum au petrecut senatorii și deputații ziua liberă de 1 Decembrie

Data publicării:
parlament mediafax 2

Deputaţii şi senatorii şi-au luat liber de Ziua Naţională. Unii dintre ei au defilat la parade militare organizate în ţară. Deputatul Raluca Turcan a petrecut dimineaţa zilei de 1 Decembrie la parada militară de la Sibiu. Iar senatorul Alin Tişe şi-a luat, la parada de la Cluj, pentru prima dată şi băiatul, pe Cezar. Şi deputatul Eugen Tomac a defilat alături de băiatul lui, iar Cristina Pocora a purtat ia românească. Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea spune că de Ziua Naţională, românii trebuie să îşi amintească valorile şi idealurile în jurul cărora s-a întemeiat naţiunea.

Marcel Ciolacu, deputat PSD: "Luni este zi în teritoriu fiind Ziua Națională, marți va fi program de luni cu dezbateri, iar miercuri vot final și presupun că o să fie și votul pentru cei doi deputați."

267 de legi figurează pe ordinea de zi la plenul Camerei Deputaţilor. Actele normative îşi aşteaptă dezbaterea şi votul final. În plus, deputaţii au de luat o decizie cu privire la Marko Atilla şi Cătălin Teodorescu. Procurorii cer ridicarea imunităţii acestora. Cei doi sunt suspectaţi de abuz în serviciu, în dosarul în care este cercetată Alina Bica, fosta şefă a DIICOT.

Aleşii mai au de lucru şi cu bugetul de stat pentru 2015. Executivul vrea ca în nouă zile, proiectul să fie adoptat de Parlament.

Darius Vâlcov, ministru delegat pentru Buget: "De pe 2 până pe 10 îl vom pune în dezbatere, iar probabil pe 10 decembrie, când va pleca Comisia, vom intra cu el în Parlament şi în dezbatere. Mi-aş dori foarte mult ca până la sfârşitul sesiunii să îl şi finalizăm undeva pe 19 decembrie cred că ne-am putea încadra cu aprobarea bugetului pentru anul viitor."

Şi, înainte să-şi ia rămas bun de la Parlament, pe acest an, deputaţii şi senatorii vor fi convocaţi pentru depunerea jurământului de către noul preşedinte, în 21 decembrie. Practic, finalul unui an marcat de scrutinuri electorale. De altfel, aleşii au dedicat două luni întregi, în 2014, campaniei electorale, în defavoarea activităţii legislative. La acestea, se adaugă vacanţele de sezon: vara şi iarna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri