Ziua Națională la Digi24. „Simte românește!”

Data publicării:
marius 20tudosiei-35994

În fiecare an, de 1 Decembrie, dincolo de discursuri și defilări, sunt răspunsuri ce contureaza un destin național. Dincolo de mituri se afla adevărurile unui popor.

1 DECEMBRIE LA DIGI24. Sanda Nicola prezintă o ediție specială a știrilor, alături de Luca Niculescu | DIGI24
Luca Niculescu va prezenta o ediţie specială de 1 Decembrie, la Digi24 | DIGI24

Sâmbătă, 1 Decembrie, Ziua Națională a României este sărbătorită la Digi24 cu ediții speciale ale știrilor și o transmisiune în direct din bucătăria lui Marius Tudosiei.

Ziua începe devreme, de la ora 06.00, cu un Jurnal de știri prezentat de Oana Zamfir. De la ora 10.30 Sanda Nicola și Luca Niculescu preiau ștafeta știrilor, într-o ediție specială, dedicată Zilei Naționale. Cei doi moderatori vor redescoperi, alături de invitații lor, ce se află în spatele miturilor. În direct de la Arcul de Triumf Digi24 va transmite și parada militară cu ocazia Zilei Naționale.

Digi24 pregătește și un bonus pentru telespectatori, „Marea Găteală”, o „Unitate în bucate” marca Marius Tudosiei, prezentatorul emisiunii „Sănătatea în bucate”. În curtea lui Marius se vor afla și Anca Dumitrescu și Marius Pancu, prezentatorii „Digimatinalului”. Pe tot parcurusul zilei cei trei vor găti românește alături de invitații lor, printre care se vor afla actorii Claudiu Bleonţ şi Alexandru Bindea, criticii de film Irina Margareta Nistor şi Laurenţiu Damian, cântăreaţa de jazz Maria Răducanu, medicul Gabriela Cozmanciu și vedetele Digi24 Simona Ţăranu, Oana Zamfir, Laura Teodoru, Iulia Pârlea, Iuliana Ciugulea, Dana Gonţ, Izabela Pănescu, Flavia Negoescu și Balazs Barabas.

Marius Tudosiei gătește bucate boierești

Discuţiile serioase pe temele ce revin obsesivîn fiecare 1 Decembrie vor fi purtate într-o atmosferă destinsă, în jurul unui cuptor cu lemne, la care vor fi pregătite tot felul de bunătăţi. Iar Marius Tudosiei este specialist în aşa ceva. Ca o gazdă adevărată, el şi-a propus să-şi răsfeţe musafirii, dar şi telespectatorii cu preparate româneşti specifice zonelor istorice Muntenia, Ardeal şi Moldova. Felurile pregătite vor fi unele „boiereşti”, după cum spune realizatorul, foarte elaborate, festive. Nu vor lipsi nici sarmalele fierte în cuptorul cu lemne, delicioasele poale-n brâu, desert specific moldovenesc sau vinul fiert. „Nu vreau să spun tot ce o să pregătesc de Ziua Naţională. Aş strica surpriza telespectatorilor. Vă spun doar că va fi o atmosferă de sărbătoare adevărată, aşa cum doar românii ştiu să facă. Cât despre invitaţi, sunt chiar foarte onorat că voi primi în casa mea, în bucătăria mea atâtea personalităţi. Glumind un pic, nu e puţin lucru să ai „ajutoare” la gătit profesori universitari, critici de film, medici, actori sau muzicieni cunoscuţi”, mărturisește Marius Tudosiei.

La prânz, de 1 decembrie, Alice Iacobescu va prezenta un nou Jurnal de știri, cu povești de succes ale românilor de aici și de peste hotare. Pe tot parcursul zilei,Sanda Nicola, Alice Iacobescu și Luca Niculescu îi vor îndemna pe români să simtă românește și să descopere istoria adevărată a Zilei Naționale.

De la ora 18.00,Adriana Muraru spune„La mulți ani” tuturor românilor și le aduce o sinteză a celor mai importante informații ale zilei.

1 Decembrie, o zi care a marcat istoria unui popor, va fi celebrată într-o editie speciala a „Jurnalului de seară”, alături de analiști și istorici de marcă. Cosmin Prelipceanu îi invită pe cei din fața micului ecran să înțeleagă cum trecutul ne-a construit prezentul și să afle în ce fel ne vom contura viitorul.

De la ora 21.00, într-o Ediție specială de campanie, Elena Vijulie redescoperă pe un mare român, Constantin Brâncuși.

Ziua Națională se încheie, la Digi24, cu un Jurnal de știri prezentat de Teodora Ghenciu.

Sâmbătă, 1 decembrie, este însă o zi dedicată în totalitate românilor de pretutindeni. În edițiile speciale ale emisiunilor Digi24 „Pașaport diplomatic” si „Digicult” se va vorbi despre mândria de a fi român.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri