ZIUA „REGELUI”. Hagi, la Digi24: „Eu nu pot să mă uit cu regret în urmă”

Data publicării:
5007415 20mediafax 20foto 20razvan 20chirita-47682

Actualizare 10.30.Gheorghe Hagi a intrat în această dimineață în direct la Digi24. El a rememorat momentele importante din cariera sa.

Sunt multe momente importante, să rămâi cu unul singur e greu, aș pune din toate câte un moment. Primul gol de debut împotriva unui portar foarte mare, Iordache, 2-2 pe Ghencea, meciul în care am marcat trei goluri pentru prima oară într-un meciu, golurile de la jumătatea terenelui, primele la acel moment, promovarea cu Brescia, după asta la Galatasaray, dar golul cu Monaco în Champions League, care a fost un gol frumos. Și echipa națională, la campionatele mondiale și europene, iar America a fost vârful nostru de generație, când eram aproape să jucăm toate meciurile”, a mai spus Gheorghe Hagi la Digi24.

„Eu nu pot să mă uit cu regret în urmă”, a spus „Regele”.

El își va sărbători ziua de naștere acasă cu familia.

__________________________

Hagi, care a fost mezinul familiei, a început să joace fotbal în curte, cu o vezică de porc. Mai târziu, bunicul său i-a confecţionat o minge din păr de cal, apoi, la vârsta de şase ani, mama sa i-a dăruit o minge din cauciuc.

În luna aprilie a anului 1975, Hagi a păşit pentru prima oară la porţile unui club de fotbal, Farul Constanţa, unde a fost luat în primire de Iosif Bukossi, primul lui antrenor. La vârsta de 11 ani, Gică Hagi evolua în prima competiţie, "Cupa Speranţelor", pentru ca în 1978 să fie legitimat la clubul de pe Litoral.

În 1980, Hagi a fost cooptat în proiectul "Luceafărul" - echipa naţională de juniori - pentru ca doi ani mai târziu, la vârsta de 17 ani, 7 luni şi 6 zile, să debuteze în Divizia A, în partida SC Bacău - Farul Constanţa, scor 3-0.

După numai un an, Gică îşi făcea debutul la echipa naţională, în mandatul lui Mircea Lucescu, într-o partidă cu Norvegia, susţinută de "tricolori" la Oslo, la 10 august 1983, scor 0-0.

CITIȚI ȘI Cei de la Barca n-au cum să mă uite!

A participat la trei ediţii ale Campionarului European (1984, 1996 şi 2000), precum şi la trei ediţii ale Cupei Mondiale (1990, 1994 şi 1998). După ediţia din 1994 a Cupei Mondiale, Hagi a ieşit al patrulea în ancheta anuală a revistei France Football, cea care acordă Balonul de Aur. La finele anului 1999, a fost desemnat fotbalistul român al secolului, iar în 24 aprilie 2001, sub titulatura Gala Hagi, i s-a organizat un meci festiv de retragere.

Revenirea în fotbalul românesc

Anul 2006 este momentul în care "Regele" s-a întors în fotbalul românesc. Alegerea sa a fost Poli Timişoara, dar şi de aici a plecat după scurt timp. După un an de pauză, Hagi s-a întors la Steaua, clubul de la care s-a lansat în fotbalul mare. Mandatul lui Hagi în Ghencea a durat mai puţin de trei luni, timp în care a calificat echipa în grupele Ligii Campionilor.

A demisionat de la Steaua în septembrie 2007, după înfrângerea de la Praga, cu Slavia, motivul fiind conflictul cu finanţatorul Gigi Becali, care l-a acuzat permanent pentru jocul slab şi pentru folosirea altor jucători decât cei pe care el dorea să-i impună în primul 11. În octombrie 2010, Hagi şi-a început al doilea mandat la Galatasaray unde a stat până la 25 martie 2011.

De atunci, fostul internaţional român se ocupă de Academia de Fotbal care îi poartă numele şi de echipa acesteia, Viitorul Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri