„Zurli”, copiii cool şi adulţii fericiţi care dau în mintea copiilor

Data publicării:
20121224 20retegan-40294

Zurli” este un mod extrem de pozitiv de a aborda copilul, spune creatoarea conceptului, Mirela Retegan, o jurnalistă care a renunţat la meserie pentru a aduce bucurie celor mici. Este de asemenea o modalitate în care adulţii pot da în mintea copiilor fără să fie caraghioşi şi penibili.

Proiectul s-a născut din nevoile de mamă: „Pentru că a venit Maya în viaţa mea, am identificat nevoi, ca multe alte mame, şi mi-am dat seama că lipsesc foarte multe lucruri pe care eu ca mamă le-aş fi vrut pentru copilul meu.

Aşa au apărut primele poveşti inventate de Mirela pentru Maya, care s-au propagat între prietenii ei, apoi la o scară mai mare. S-au transformat în poveşti puse în scenă, într-un musical pentru copii şi alte spectacole interactive, cu morală, un mod de a-i educa pe cei mici fără ca aceştia să o simtă. A fost inaugurată chiar şi o discotecă pentru preadolescenţi, unde copiii-nu-chiar-atât-de-mici pot fi cool, unde pot organiza petreceri pentru zilele de naştere şi nu numai. Un loc sigur, unde părinţii îi pot lăsa fără probleme.

Cât priveşte activitatea de la radio Itsy Bitsy-pentru că Mirela nu a renunţat cu totul la meseria de jurnalist - ea spune că încearcă să nu fie „unul dintre realizatorii care defilează fericirea bazându-se pe aparenţe”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri