Evenimentele-pilot din București și Cluj, considerate un succes. Doar un spectator dintre sute de participanți s-a infectat cu Covid-19

Data actualizării: Data publicării:
sspectatori in sala teatrul national
Un singur participant dintre sutele de spectatori prezenţi la cele patru evenimente-pilot culturale, organizate de autorităţi la mijlocul lunii mai, s-a infectat cu SARS-COV-2. FOTO Facebook Teatrul Național București

Un singur participant dintre sutele de spectatori prezenţi la cele patru evenimente-pilot culturale, organizate de autorităţi la mijlocul lunii mai, s-a infectat cu SARS-COV-2. Anunţul a fost făcut joi de Ministerul Culturii.

Cele patru evenimente-pilot s-au organizat în perioada 14 - 16 mai la București și Cluj.

Spectatorii au participat la spectacole de teatru și operă, la Oprea Națională și Teatrul Național din București și, respectiv, la Opera din Cluj-Napoca.

Organizarea acestor evenimente-pilot în domeniul cultural a fost aprobată prin decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), cu respectarea limitei de ocupare a 70% din spațiu.

Trei dintre avenimente au avut loc la interior și unul la exterior. Accesul în sală a fost permis cu dovada vaccinării sau a trecerii prin boală sau cu test negativ.

O singură persoană dintre cele care au participat la evenimente a fost confirmată cu coronavirus. Este vorba despre o persoană din Cluj.

Experimentul este considerat un succes și dă speranța organizării mai multor evenimente sportive și culturale cu participare mare a publicului.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri