Exercițiu naval cu 2.000 de militari în Marea Neagră

Data actualizării: Data publicării:
fregata ferdinand
Fregata Ferdinand Foto: Facebook Forțele Navale Române

Timp de o săptămână, Marea Neagră devine unul dintre cele mai bine păzite locuri din lume. România va fi gazda celui mai mare exerciţiu naval al forţelor NATO. Peste 2.000 de militari şi 20 de nave din șapte ţări vor participa la Sea Shield, exerciţiul prin care aliaţii vor să-şi testeze viteza de reacţie în cazul unui atac venit pe Marea Neagră.

Exerciţiul vine într-un moment foarte tensionat pentru ţările cu ieşire la Marea Neagră. Este o zonă în care Rusia şi-a amplificat în ultima perioadă acţiunile, aducând din ce în ce mai multe nave de război.

NATO vrea să testeze timpul de reacţie al aliaţilor în cazul unui atac. Sunt șapte ţări care participă la exerciţiu, printre care amintim Statele Unite, Canada sau Olanda.

Timp de cinci zile, 2.200 de militari, dintre care 1.400 români, vor participa la exerciţiu. Pe Marea Neagră vor naviga 20 de nave, cele mai multe fiind ale Forţelor Navale Române.

Vom vedea două fregate. Sunt cele mai mari nave pe care Armata le are, însă au nevoie de modernizări. Vor fi însoţite şi de două Corvete. Sunt nave de luptă, de dimensiuni mai mici, însă mult mai rapide.

Peste corvetele româneşti au trecut însă anii, iar Ministerul Apărării vrea să cumpere unele noi. Achiziţia este însă suspendată.

Pe Marea Neagră veţi mai putea vedea şi două dragoare de mine. Sunt vase militare care abia s-au întors din misiuni NATO. Au rolul de a plasa mine marine şi de a le detecta pe cele inamice.

Forţele Navale nu vor fi însă singure la acest exerciţiu. Vor avea sprijinul Aviaţiei. Pe cer o să vedem două avioane multirol F-16 şi tot atâtea aeronave MIG-21 LanceR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri