Există un program pentru reciclarea măștilor în România? Răspunsul ministrului Alexe

Data publicării:
Plajele din Hong Kong, "sufocate" de măşti de unică folosinţă
Foto: Profimedia Images

Activiștii de mediu din întreaga lume avertizează asupra unui efect mai puțin mediatizat al pandemiei de coronavirus: atât mănușile cât și măștile de protecție pot deveni principalii poluatori în lumea post-pandemie. Ce se va întâmpla cu toate aceste consumabile folosite în această perioadă și de către români? Aflat în studioul Digi24, ministrul Mediului Costel Alexe a răspuns că "masca de unică folosință și combinezoanele care au fost folosite și chiar dacă au intrat sau nu în contact cu purtătorii de COVID-19 pot fi deșeuri care pot fi reciclate".

Citește și: Noul tip de poluare care a apărut odată cu folosirea mănușilor și măștilor de protecție

"Cred că astăzi, în România, nu doar măștile ar trebui reciclate, ci toate aceste ambalaje, cum am și eu în fața mea sau pe care le producem acasă. Noi le spunem gunoaie. Și masca de unică folosință și combinezoanele care au fost folosite și chiar dacă au intrat sau nu în contact cu purtătorii de COVID-19 pot fi deșeuri care pot fi reciclate. Ca și ministru al Mediului încurajez orice formă de reciclare a tuturor acestor deșeuri pe care le producem zilnic", a declarat Costel Alexe.

Citește și: „Mai multe măști decât meduze”. Gunoaiele coronavirusului ajung în ocean și se transformă în bombe ecologice

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri