Video Experiment: Cât de repede se răspândește coronavirusul într-un restaurant cu autoservire

Data actualizării: Data publicării:
experiment răspândire coronavirus
Foto: Captură CNN

Un experiment realizat în Japonia de televizunea publică NHK și o echipă de experți medicali arată cât de repede se poate răspândi noul coronavirus într-o încăpere, relateză CNN.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ceva obișnuit în zonele turistice – pensiuni, hoteluri sau croaziere de lux – restaurantele cu autoservire pot fi un propagator puternic al infectărilor cu noul coronavirus. Dacă doar unul dintre turiștii care ating tăvile cu mâncare este bolnav, atunci virusul poate să se dezvolte.

Experimentul a decurs în felul următor – unul dintre participanți și-a întins pe mâini un lichid special care este vizibil doar cu ajutorul luminii ultraviolete. El reprezintă persoana infectată care a tușit în palmă și care se alătură apoi altor 9 persoane care merg la masă într-un restaurant cu autoservire.

După 30 de minute, camera se întunecă iar un filtru cu lumină ultravioletă arată rezultatul. Lichidul este vizibil pe aproape toate suprafețele din zonă, pe tacâmuri și farfurii, pe mâinile și pe fețele oamenilor. După o jumătate de oră, toate persoanele au intrat în contact cu agentul patogen.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri