Experiment Digi24. Cum este să călătorești cu un tramvai fără aer condiționat în București, când afară se simt peste 40 de grade

Data actualizării: Data publicării:
tramvai bucuresti
Cum este să călătorești cu un tramvai fără aer condiționat în București, când afară se simt peste 40 de grade. FOTO: Agerpres

Termometrele în București indică vineri la prânz 37 de grade, dar se resimt peste 40. Orice drum prin Capitală este un calvar. În încercarea de a se feri de razele fierbinți ale soarelui, oamenii și-au luat pălării, evantaie și chiar umbrele. Tramvaiele fără aer condiționat s-au transformat în saună.

La ora 9 dimineața, în stația de tramvai de la Eroii Revoluției, termometrele indică peste 30 de grade. Odată ce ai urcat în tramvai, temperatura crește brusc.

În tramvaiul fără aer condiționat, doar cu geamurile deschise, termometrul indică deja 36 de grade Celsius. Oamenii încearcă să facă față situației cu evantaie și cu sticle cu apă.

Orele trec și orașul începe să fiarbă. La temperaturile mari se adaugă și umiditatea care depășește pragul critic.

La ora 11, în Piața Unirii, termometrul arată 36 de grade Celsius și este deja greu de suportat, mai ales că gradul de umiditate de 80 de unități a fost depășit.

Câteva ore mai târziu, Capitala devine un cuptor. La ora 14, termometrul arată 39 de grade Celsius, însă temperatura resimțită este cu siguranță mai mare.

Până vineri, la ora 21.00, este caniculă în București, iar indicele temperatură umezeală depășește pragul critic de 80 de unități.

După-amiază și seara pot apărea ploi torențiale, descărcări electrice, vânt și grindină.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri