EXPERIMENT Digi24. Mai bine alergi decât să mergi cu maşina pe Centura Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
sosea centura

La orele de vârf, ocolul oraşului ţine mai mult de patru ore! Mulţi şoferi şi-au pierdut răbdarea la cozile kilomerice şi au făcut cale întoarsă. Au creat şi mai mult haos în traficul greu, prin care abia îşi fac loc maşinile de poliţie şi ambulanţele.

Reporterii Digi24 au făcut un experiment pentru a vedea care sens este mai aglomerat, în această perioadă când mulţi şoferi se îndreaptă spre litoral.

Toma Petcu, reporter Digi24: Suntem la intrarea pe centură dinspre comuna Bragadiru. Traficul este destul de intens în acest moment, este o coadă destul de lungă. Încercăm nu-i aşa, Maria, să vedem în cât timp putem parcurge şoseaua de centură.

Maria Moiş, reporter Digi24: Am luat cu noi şi două ceasuri. Este acum 4 şi 20. Tu l-ai setat?

Toma: Evident, tot 4 şi 20 este şi al meu. Haide să începem! În ce direcţie vrei să mergi?

Maria: Eu vreau să merg spre mare.

Toma: Încolo adică?

Maria: Da!

Toma: Eu voi merge spre A1!

Maria: Perfect! Baftă!


Cum a decurs drumul celor doi reporteri vedeţi în reportajul video de mai sus.

Toma Petcu: Într un final am reuşit să ajungem în locul din care am plecat. Este ora 7 şi 30 de minute. Asta înseamnă că am parcurs cei peste 70 de kilometri ai şoselei de centură în nu mai puţin de 3 ore şi 10 minute. Şi am putea spune că suntem norocoşi, noi, cel puţin, pentru că Maria împreună cu colegii mei încă nu au ajuns, sunt încă pe traseu.

Maria Moiş: Iată că s-a făcut deja seară până am ajuns şi noi la destinaţie, este ora 8 şi 20. Adică au trecut fix 4 ore de când am pornit din acest loc. Toma, în acest timp aş fi putut să ajung de două ori la mare.

Toma: Da, cu siguranţă în acest timp şi eu aş fi ajuns dincolo de Braşov în timpul în care am înconjurat oraşul.

Şeful CNAIR: "O să avem patru benzi pe sens undeva la nivelul lunii august la final între Chitila şi A1"

Compania de Drumuri răspunde cu... promisiuni pentru şoferii care îmbătrânesc la volan pe centura Capitalei. Luna viitoare se termină lucrările de lărgire a celor 9 kilometri de centură dintre autostrada spre Piteşti şi Chitila, anunţă directorul general al Companiei de Infrastructură, Sorin Ioniţă, într-un interviu pentru Digi24.

Deocamdată, centura Bucureştiului are două benzi pe sens pe 20 din cei 72 de kilometri, între Chitila şi Voluntari. Pentru modernizarea a încă 11 kilometri de centură, dintre Voluntari şi Autostrada Soarelui se caută deja un constructor, căruia i se cere să termine lucrarea într-un an şi trei luni. Pe centura de sud se vor construi pasaje la intersecţiile critice. În plus săptămâna viitoare vor începe lucrările la pasajul de la Domneşti, spune şeful de la Drumuri. Între timp se caută constructori pentru realizarea unei noi centuri de tip autostradă în sudul Capitalei, cu o lungime de 52 de kilometri. Şi centura de nord va fi dublată de o autostradă.

Stefan Ioniţă, directorul general al CNAIR: "O să avem patru benzi pe sens undeva la nivelul lunii august la final între Chitila şi A1. Am scos la licitaţie şi pe partea de sud pe centura existentă toate intersecţiile critice - Berceni, Popeşti. Domneştiul va primi ordin de începere probabil de săptămâna viitoare."

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri