Explicaţia neaşteptată pe care a primit-o medicul Livia David pentru aşteptarea de la minister

Data publicării:
180306_MS_CONFERINTA__sorina pintea_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Medicul Livia David de la Spitalul Judeţean din Craiova, care a aşteptat timp de mai multe ore, pe holul Ministerului Sănătăţii, să fie primită de ministrul Sorina Pintea, a primit explicaţii chiar de la aceasta cu privire la neplăcuta situaţie.

180306_MS_CONFERINTA__sorina pintea_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Livia David a povestit, vineri, că a venit cu trenul la Bucureşti, împreună cu două colege, având întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Medicii ar fi trebuit să predea ministrului un memoriu prin care două mii de persoane din sistem solicită recunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă

Deşi întâlnirea era programată pentru ora 17.00, aceasta nu a mai avut loc.

În această seară, Livia David a povestit că a fost sunată chiar de către Sorina Pintea, care i-a transmis, cu părere de rpu, că nu fusese anunţată că este aşteptată.

Medicul a primit asigurări că ministrul şi-a arătat sprijinul şi că i-a spus că îşi doreşte ca întâlnirea să aibă loc.

„BREAKING NEWS

Acum am răspunsul la întrebarea pe care mi-am pus-o aseară.. de ce nu ne-am intalnit cu doamna Ministru Pintea, deși ne programasem de comun acord asta?
Întrebarea care nu mi-a dat pace o zi intreaga si care m-a mâhnit îngrozitor.. de ce nu ar fi vrut să ne mai vada, dupa ce acceptase atât de prompt solicitarea mea, o necunoscută din Craiova, despre care nu auzise niciodată?
Raspunsul a venit cu totul spontan de la dumneaei personal..mai întâi prin mesaje si apoi prin viu grai, căci am vorbit la telefon, la initiativa dumneaei..
M-a asigurat( si o cred, chiar o cred cu adevarat pentru ca mi-a dat câteva amănunte esentiale pe care numai dumneaei e stia si cu mine), ca NU A FOST ANUNTATA.

M-A durut mâhnire din vocea dumneaei..era chiar tristă ca s-a interpretat asa.
Si-a aratat sprijinul..nu stiam ca rezonează cu proiectul nostru..chiar din luna mai!!
Avem deschisa usa de la Cabinetul dumneaei.
Si isi doreste sa ne vada si sa ne audă! Evident ne vom intalni!

Ii multumesc ca a avut tăria de a ma contacta si aceea de a ma asculta o lungă perioadă de timp. Am stabilit o punte de legătură.. ii multumesc si pentru asta!”, a povestit Livia David.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În octombrie, Livia David a postat pe Facebook, cu ajutorul colegilor din ţară, o listă cu 43 de medici care au murit în timpul gărzii sau a doua zi.

„Sunt poveşti de viaţă şi, din păcate, de moarte, absolut reale care impun luarea unor măsuri reale care să oprească această avalanşă a morţilor subite în rândul medicilor”, a scris Livia David, făcând apel la parlamentari să recunoască gărzile ca fiind vechime în muncă.

„Când moare un medic, moare speranţa a mii de alţi oameni”, a mai scris atunci medicul din Craiova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri