Explicații. De ce au fost încătușați turiștii israelieni de jandarmi

Data actualizării: Data publicării:
incident jandarmeri turisti israelieni

Au venit primele scuze publice din partea unui jandarm cu rang superior, la șase zile după violențele de la mitingul diasporei, din 10 august. Maiorul Laurențiu Cazan, coordonator în ziua protestului, a mai spus că ordinul de intervenție în forță a Jandarmeriei a fost dat de Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, în jurul orelor 20:00. El a vorbit și despre incidentul cu turiștii israelieni.

Citiţi şi: Cum pregăteşte Dragnea terenul pentru ca data viitoare să câştige bătălia pentru Piaţa Victoriei

În seara zilei de 10 august, după ce jandarmii au intervenit în forță, la intersecția Banu Manta cu Ion Mihalache, forțele de ordine au oprit un taxi și au scos patru pasageri din mașină, trântindu-i la pământ.

Trei dintre ei erau cetățeni israelieni, iar Ambasada Israelului a condamnat interveniția „brutală”, a catalogat incidentul „ca fiind inacceptabil şi extrem de serios” și a mai anunțat atunci că turiștii vor depune plângeri penale.

Al patrulea bărbat era șoferul taxiului, care s-a ales cu o mână ruptă. Mama acestuia a povestit pentru Digi24 că băiatul său nu mai poate munci cel puţin două săptămâni (detalii aici).

Explicațiile, după 6 zile!

„Era o situație în care cei care atacau forțele de ordine, cei care au făcut acea baricadă, sunt și imagini în media, acționau în zona respectivă (...) Jandarmii au observat că, în momentul în care noi ne-am dus în zona respectivă, o parte dintre ei foloseau taxiurile ca să plece din acea zonă”, a spus maiorul Laurențiu Cazan, comandant al acțiunii, la TVR.

El nu a precizat însă de ce jandarmii au intervenit atât de brutal.

Fotojurnalistul Cătălin Georgescu a filmat momentul. De altfel, jandarmii au încercat să-i lovească camera de mai multe ori, să-l intimideze și au refuzat să răspundă la vreo întrebare. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri