Explozie în Brăila - o persoană a fost rănită

Data actualizării: Data publicării:
explozie Braila 041116 (3)

Explozie urmată de un incendiu într-un cartier de case de la marginea Brăilei. Proprietara locuinţei în care s-a produs deflagraţia a fost rănită grav - a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Echipele de intervenţie au evacuat locatarii din zece case care au fost avariate şi au oprit alimentarea cu gaze şi electricitate în zonă.

Proprietara, o femeie în vârstă de 55 de ani, locuia singură în casa care acum s-a transformat într-un morman de moloz. Vecinii spun că în urmă cu o zi instalase în locuinţă o centrală care funcţioneză cu gaze.

Ieri a făcut legătura la gaze şi cum se poate de ieri şi până azi să explodeze?”

După alarma la 112, venită la ora 9 şi 25 de minute de la un localnic, mai multe echipaje de intervenţie au ajuns în zonă. Pompierii stins rapid incendiul care a izbucnit la scurt timp după producerea exploziei.

Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila: „S-a mai luat, de asemenea, măsura evacuării vecinilor pe o rază de 50 de metri astfel încât să nu existe pericolul unei alte explozii.”

Proprietara casei a suferit arsuri grave pe faţă, mâini şi picioare.

Alina Neacşu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila: „Poate deveni un pacient critic fiind suspicionată de arsuri de căi respiratorii aeriene superioare.”

 

explozie Braila 041116 (5)
explozie Braila 041116 (5)

Angajaţii Distrigaz Sud au oprit alimentarea cu gaze. Reprezentanţii companiei au transmis printr-un comunicat că „în cadrul verificărilor periodice de depistare a pierderilor de gaze pe reţeaua de distribuţie nu au fost identificate scurgeri de gaze în zona imobilului respectiv”.

Şi curentul electric a fost întrerupt. Pompierii şi poliţiştii încearcă să afle din ce cauză s-a produs deflagraţia. Cel mai probabil, a fost o acumulare de gaze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri