Exproprieri. Pasajul Domneşti rotunjește veniturile consilierilor locali

Data publicării:
domnesti

Un consilier local din comuna Domneşti va beneficia de cea mai mare despăgubire în cazul exproprierilor pentru construirea Pasajului peste Centura Capitalei. Acesta va primi o sumă de 5,9 milioane de lei, adică un sfert din bugetul total estimat pentru exproprieri.

domnesti
Valoarea despăgubirilor pentru exproprierile necesare construirii Pasajului Domneşti de pe Centura Capitalei este estimată la 23 de milioane de lei, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, publicat miercuri pe site-ul Ministerului Transporturilor, informează Economica.net.

Din anexa cu proprietarii ce urmează să fie expropriaţi rezultă că cea mai mare sumă va fi acordată lui Alexandru Neacşu, pentru mai multe proprietăţi.

Pentru 833 de mp expropriaţi dintr-o proprietate de aproape 2.000 de mp, acesta va primi circa 5,05 milioane de lei, din care 4,95 milioane de lei reprezintă valoarea construcţiei de pe terenul ce urmează să fie expropriat. Proprietatea respectivă figurează pe Strada Piatra Craiului nr. 1, Domneşti.

De asemenea, numele lui Alexandru Neacşu mai apare de trei ori în lista menţionată, cu despăgubiri ce totalizează încă 889.000 de lei. Astfel, acesta ar urma să primească despăgubiri totale de 5,9 milioane de lei, sumă ce reprezintă un sfert din bugetul total estimat pentru exproprierile necesare construirii pasajului.

Beneficiarul celei mai mari despăgubiri în cazul exproprierilor pentru Pasajul Domneşti este consilier la primăria din comună.

O listă anterioară cu exproprierile pentru pasaj, publicată în octombrie 2015, prevedea despăgubiri totale de 11,5 milioane de lei, de două ori mai mici decât cele din lista publicată anul acesta. De asemenea, conform listei iniţiale, Alexandru Neacşu era îndreptăţit la despăgubiri mult mai mici, de până la 1 milion de lei.

Contactat pentru a-l întreba cum se explică creşterea exponenţială a despăgubirilor, Alexandru Neacşu a spus iniţial că nu aude prea bine, întrucât se află pe câmp. Ulterior, acesta a negat că ar fi persoana în cauză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri