Expunerea crucilor și sicrielor pe stradă, interzisă în Alexandria

Data publicării:
pompe funebre

Firmele de pompe funebre din Alexandria nu mai au voie să expună pe străzi sicrie, cruci și coroane funerare, în urma unei decizii a Consiliului Local. Hotărârea a fost luată deoarece sicriele provoacă disconfort trecătorilor.

Consilierii locali din Alexandria au decis în unanimitate interzicerea expunerii crucilor și sicrielor de către firmele de pompe funebre care funcționează în oraș. Potrivit consilierilor locali, această măsură este una care ar aduce o îmbunătățire estetică orașului, relatează Mediafax.

Totul a pornit de la mai multe solicitări ale cetățenilor din Alexandria care s-au plâns că sicriele expuse pe trotuar îi afecta vizual. S-a făcut chiar o dezbatere publică pe această temă, la care au participat proprietarii firmelor de pompe funebre și chiar și ei au fost de acord cu măsura.

Consilierul local Cătălin Dumitrașcu susține că decizia a fost luată din considerente estetice și că singurul amendament a constat în faptul că, totuși, firmele care au acest obiect de activitate vor putea folosi în reclamele stradale o cruce.

„Decizia s-a luat din rațiuni estetice și mi se pare corect să nu expui stradal sicriele. Singurul amendament a venit din partea consilierului local Florin Titirișcă, care a spus că totuși aceste firme ar trebui lăsate să pună în reclamele pe care le afișează stradal imaginea unei cruci, ca să înțeleagă lumea obiectul de activitate, a spus Dumitrașcu.

Proprietarii firmelor de pompe funebre nu sunt deranjați de această măsură, ba chiar unii se declară mulțumiți de faptul că, printr-o astfel de decizie, „se civilizează” orașul.

Proprietarul unei firme de pompe funebre din Alexandria a declarat pentru Mediafax că măsura nu îl afectează: „Pe mine măsura nu mă afectează, mă satisface, pentru că civilizează serviciile funerare. Nu e cazul să ne agățăm sicriele pe garduri. Eu m-am conformat, îmi pun publicitate pe geamuri. Ni s-a sugerat să punem geamuri fumurii, dar nu cred că e cazul. Mi-am comandat tot ce trebuie, nu aștept să se facă 1 ianuarie ca să mă comport civilizat.

În Alexandria funcționează 12 firme de pompe funebre, însă doar una are avize din partea Direcției de Sănătate Publică și Consiliului Local Alexandria.

Decizia CL Alexandria intră în vigoare în 1 ianuarie 2020.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri