„Fabrica de morți” de pe șoselele din străinătate. Câți români și-au pierdut viața în accidente rutiere în ultimul an

Data actualizării: Data publicării:
accident_bun

Mai mulţi români au fost implicaţi miercuri într-un teribil accident rutier în Germania. Autocarul în care se aflau s-a răsturnat pe o şosea din nord-vestul ţării. Din păcate, în ultimii ani au fost tot mai multe accidente petrecute în străinătate ale căror victime au fost români.

Doi cetățeni români și-au pierdut viața în două accidente rutiere care s-au produs în Belgia, relatează la data de 22 august 2017 presa belgiană. Un accident a avut loc în dimineața zilei de 21 august 2017, pe șoseaua care leagă orașul Anvers din Belgia de orașul Eindhoven din Olanda, în direcția de mers spre Olanda, conform poliției federale belgiene. În urma coliziunii microbuzului cu un parapet, unul din cei cinci pasageri români a murit, iar ceilalți patru au fost răniți și au fost descarcerați de pompieri. Și lista neagră continuă. 

Într-un alt accident, produs în seara zilei de 21 august 2017, în regiunea belgiană Vielsalm, și-a pierdut viața un bărbat de origine română, conform publicației sudinfo.be, potrivit Agerpres.

25 iulie 2017 — Trei cetățeni români au murit într-un accident rutier care a avut loc în Ungaria, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nădlac. Alți șase români răniți au fost transportați la unitățile sanitare din Szeged și Mako, potrivit MAE.

25 mai 2017 — Cinci cetățeni români (trei bărbați și două femei) și-au pierdut viața și un altul a fost rănit, într-un accident rutier produs pe autostrada M6, în apropierea localității Stoke-on-Trent din Marea Britanie, potrivit ambasadei României la Londra.

15 februarie 2017 — Un român a murit și alți șase au fost răniți într-un grav accident rutier de tip carambol produs în Ungaria, în apropiere de punctul de frontieră de la Nădlac, în care a fost implicat un autocar românesc ce venea de la Hamburg. În accident au mai fost implicate un TIR și alte câteva autoturisme.

26/27 noiembrie 2016 — Opt români au fost răniți, într-un accident rutier produs în noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2016, în zona localității Porpetto (Italia) în care a fost implicat un autocar ce avea 37 de cetățeni români.

11 august 2016 — Un român a murit și alți zece au fost răniți, în urma unui accident produs în apropierea localității San Severo, regiunea Puglia, Italia.

4 august 2016 — Doi cetățeni români, un bărbat de 34 de ani și o femeie de 36 de ani, au murit, iar un copil de 4 ani a fost rănit, într-un accident rutier produs în nord-vestul Bulgariei. Accidentul s-a petrecut în apropierea satului Pcelarovo, din districtul Kardjali. După o manevră greșită, vehiculul românesc a intrat pe contrasens, izbindu-se de un camion, și s-a răsturnat după impact. De asemenea, în accident a fost rănit și șoferul camionului.

29 martie 2016 — Patru cetățeni români au decedat și alți trei au fost răniți, într-un accident rutier produs pe autostrada D5 (Praga-Nurenberg), în dreptul orașului Plzen din Cehia. Au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România, un camion și un autoturism, cel din urmă având la bord șapte cetățeni români.

14 martie 2016 — Doi cetățeni români au murit, într-un accident de microbuz în Turcia, produs într-o zonă situată între localitățile Manavgat și Akseki. MAE a precizat că în microbuzul implicat în accident se aflau 16 turiști de cetățenie română.

31 ianuarie 2016 — Un cetățean român a murit și alți doi au fost răniți, într-un accident în lanț produs pe o autostradă din Slovenia. Peste 70 de mașini au fost implicate în accidentul soldat cu cel puțin patru victime și câteva zeci de răniți.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri