Falsul chirurg Matteo Politi ar fi fost ajutat să opereze în România de un fals avocat

Data publicării:
matthew mode

Matteo Politi, falsul chirurg care făcea operații în România, ar fi fost ajutat să obțină avizele necesare de către un...fals avocat. 

Citește și: Pacientă mutilată de falsul chirurg: „Nasul meu arăta ca un şniţel bătut pe tocător”

Avocata Monica Cercelescu, director de comunicare la Uniunea Națională a Barourilor din România, a declarat, pentru Europa FM, că persoana care se pretinde avocat și l-a ajutat pe falsul chirurg Matteo Politi să facă rost de documentele necesare pentru a opera în România nu figurează în Tablil Avocaților, ceea ce înseamnă că nu este avocat.

„Numele care se vehiculează în spațiul public nu apare în tabloul avocaților din România. Nu putem face, încă, referințe la acest nume, deoarece este o anchetă în curs, în care nu știm exact ce s-a întâmplat. Dacă persoana respectivă s-a prezentat drept avocat sau drept mandatar al italianului. Verificat în tabloul avocaților … nu apare. Deci, acea persoană nu este avocat”, a declarat Monica Cercelescu.

Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale – a informat încă din noiembrie Uniunea Barourilor că există o reţea specializată în falsificarea de documente pentru cei care vor să lucreze avocați, chiar dacă nu fac parte din barouri, mai scrie Europa FM.

Uniunea Barourilor le recomandă celor care își angajează un avocat să îl verifice în tabloul avocaţilor, singurul document oficial care poate atesta această calitate.

Citește și: Presa din Italia l-a găsit pe tatăl medicului fals. Noi dezvăluiri despre Matteo Politi

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri