Femei de serviciu din Gorj, anchetate disciplinar după ce s-au plâns că trebuie să aducă bani de acasă pentru plata contribuțiilor

Data actualizării: Data publicării:
femeie de serviciu
FOTO: Shutterstock

Femeile de serviciu de la grădinițele din comuna Roșia de Amaradia, care s-au plâns jurnaliștilor că revoluția fiscală le lasă cu buzunarele goale, au fost chemate la Inspectoratul Școlar pentru note explicative, relatează Europa FM.

femeie de serviciu
FOTO: Shutterstock

După ce cazul lor a fost relatat în presă, cele două femei, care lucrează pe contracte de muncă part-time, au fost trase la răspundere de către Inspectoratul Școlar, care le-ar fi pus să dea note explicative.

Potrivit Europa FM, Inspectoratul Școlar Gorj susține că angajatele au fost chemate pentru a li se lămuri situația financiară, și nu să fie chestionate cu privire la apariția subiectului în presă.

„Femeia de serviciu de la grădinițele din centrul comunei, doamna Zăvelcă Daniela, încadrată cu taxă forfetară, dacă până la 1 ianuarie ridica un salariu de doar 217 lei, discutând cu domnul contabil de la școală, suma respectivă nu acoperă cheltuielile ce țin de contribuții și se pune problema ca doamna să mai aducă de acasă un leu sau doi pentru a putea finaliza domnul contabil statul de plată. E o situație fără precedent, e incredibil așa ceva. Nici eu nu îmi explic. Dacă până în luna ianuarie contribuțiile erau de 33%, acum sunt 47%. Dumneaei va trebui să se hotărască dacă mai rămâne sau nu”, a declarat primarul Liviu Cotojman în urmă cu două zile, potrivit IGJ.ro.

„O altă femeie de serviciu, de la școala Seciuri, încadrată cu jumătate de normă, dacă până la 1 ianuarie încasa un salariu de 504 lei, începând cu 1 ianuarie va mai încasa doar 217 lei. Pierde mai mult de 50% din salariu, pentru că diferența se va regăsi în contribuțiile pe care trebuie să le achite către stat”, a mai adăugat primarul.

Citește mai multe aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri