Fetiță agresată sexual în scara unui bloc din Capitală. Bărbatul este un recidivist eliberat prin recursul compensatoriu

Data actualizării: Data publicării:
agresiune sexuala
Foto: Shutterstock

Bărbatul care a agresat o fetiță de 13 de ani în scara unui bloc din București a fost arestat preventiv. El fusese eliberat din închisoare în octombrie 2017 şi avea interdicţie să fie în Capitală timp de 5 ani.

Individul fusese condamnat anterior pentru viol, dar a fost eliberat prin legea recursului compensatoriu, în luna octombrie a anului trecut. Agresiunea a avut loc în scara unui bloc din sectorul 2 al Capitalei.

Camerele de supraveghere au avut un rol foarte important în identificarea și prinderea agresorului. Totul s-a întâmplat într-o scară de bloc din Sectorul 2 al Capitalei.

„Fata era aici, din ce am vazut eu pe camere. Deci el a venit, i-a saltat fâșul, așa în sus și i-a băgat mâna în pantaloni și s-a intors și a ieșit și a plecat”, povestește administratorul blocului.

Atunci fata a fugit pe scări. Totul s-a întâmplat pe 1 martie, la prânz, într-o scară de bloc din cartierul bucureştean Pantelimon. Copila venise să îşi viziteze bunica.

„A venit fata acasă speriată că a pus un bărbat mâna pe ea. Am fost după el, dar nu l-am prins”, spune unchiul fetei.

A doua zi, rudele fetei au depus plângere la poliţie. Nu a durat mult până ce agresorul a fost prins, iar fetiţa a fost chemată la secţie să-l identifice.

Agresorul era recidivist. A fost condamnat de două ori, prima oară pentru furt şi apoi pentru viol, faptă ce i-a adus o condamnare de 7 ani de închisoare în anul 2011. A ieşit, însă, mai repede cu un an din puşcărie, datorită legii recursului compensatoriu.

„Cine a dat legile acestea să se simtă vinovat atunci când se întamplă chestiile astea. Ar trebui să și plătească într-un fel sau altul. Legile se dau după ureche”, spune un locatar al blocului.

Agresorul fetei nici nu avea voie să păşească în Bucureşti, în baza unei interdicţii date de instanţă pe o perioadă de cinci ani.

“La data de 01.03.2018, în jurul orelor 13.05. – 13.10., inculpatul M.C. a urmărit-o pe persoana vătămată, în vârstă de 13 ani, până în scara blocului din str. Logofăt Dan nr. 2, sectorul 2, mun. Bucureşti, unde, la parter, a agresat-o sexual, respectiv a atins-o cu mâna în zona intimă, în zona organelor genitale şi a încercat să-i introducă mâna în pantaloni, încălcând astfel şi pedeapsa complementară a interdicţiei de a se afla în municipiul Bucureşti pentru o perioadă de 5 ani, pedeapsă complementară definitivă prin Decizia Penală nr. 1999/20.10.2011 a Curţii de Apel Bucureşti. Facem precizarea că inculpatul a fost eliberat la data de 19.10.2017, în temeiul Legii nr. 169/2017”, explică Parchetul, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri