Fetița de 5 ani cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică

Data actualizării: Data publicării:
mana de copil cu perfuzie pe pat de spital
Foto: Getty Images

Fetița în vârstă de 5 ani, care suferă de boala Wilson și care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică, anunță prin intermediul unui comunicat reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

Potrivit sursei citate, după o perioadă cu evoluție favorabilă, starea clinică a fetiței care a suferit transplantul de ficat s-a agravat progresiv în ultimele 3 zile.

"În cursul zilei de luni, medicii au reintervenit chirurgical, după ce s-au identificat complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate.  În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă", a transmis unitatea medicală pe pagina de Facebook.

Transplantul de ficat la fetiţa cu hepatită severă, care s-a dovedit a avea boala Wilson, o afecțiuni genetică rară, a fost realizat la începutul lunii mai, donatorul fiind un tânăr de 17 ani.

Pacienta ajunsese într-o stare de insuficiență hepatică acută, care necesita transplant de urgență. Salvarea ei a venit de la adolescentul aflat în moarte cerebrală. Părinții lui au acceptat să-i doneze organele. Ficatul a fost împărțit în două, lobul stâng a fost primit de fetiță, iar lobul drept a ajuns la un adult.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri