Fetița ucisă și arsă pe un câmp din Arad a fost identificată. Mama și tatăl vitreg, audiați

Data actualizării: Data publicării:
portret robot fetita arsa arad
Procurorii au făcut portretul robot al fetiței găsite moartă și incendiată în Arad. FOTO: Parchetul Tribunalului Arad

Fetița ucisă și incendiată  pe un câmp din județul Arad a fost identificată. La această oră, părinții copilei, mama și tatăl vitreg, sunt audiați de anchetatori. Cadavrul fetei a fost găsit vineri pe un teren de lângă un cimitir, de câinele unui localnic.  

Specialiștii au reușit să facă portretul-robot al copilei. Cadavrul fetiței a fost găsit de câinele unui bărbat care a sunat la 112 și de atunci zona a fost împânzită de polițiști. Potrivit necropsiei, fetița, care avea 5-6 ani, ar fi murit din cauza unei lovituri la cap. Trupul ei ar fi fost adus ulterior pe câmp și incendiat, cred anchetatorii. Decesul a avut loc cu o zi-două înainte să fie găsită.

Oamenii au identificat și un indiciu extrem de important, un fir de păr de aproximativ 22 cm, care a fost găsit în pumnul închis al mâinii drepte a fetiței. Procurorii au analizat și imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă. Pentru că nimeni nu i-a anunțat dispariția, aceștia nu exclud posibilitatea ca micuța să fi fost victima violenței în familie.

Cercetările, initial desfășurate pentru omor și profanare de cadavre, au fost extinse pentru violență domestică. Extinderea investigației a avut loc în contextul în care polițiștii nu au avut nicio sesizare privind dispariția vreunui copil cu semnalmentele victimei.

Moartea copilei a fost provocată de o lovitură în cap cu un corp contondent, relevă raportul expertizei medicale.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Pavel Palcu, a declarat că fetiţa a fost victima unei agresiuni, fiind lovită în cap, iar moartea a fost provocată de un traumatism cranio-cerebral cu hematom, potrivit Agerpres. Conform sursei citate, cadavrul a fost incendiat cu intenţia acoperirii urmelor agresiunii, dar s-a reuşit desluşirea chipului fetiţei.

„Pentru identificarea victimei, se va realiza profilul genetic, fiind recoltate probe biologice cu acest scop”, a spus procurorul.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri