Fetițele pădurarului ucis de hoții de lemne, condamnate la sărăcie. Primesc câte 340 de lei pensie de urmaș

Data actualizării: Data publicării:
liviu-pop-padurar-ucis-bbc

Fetițele pădurarului ucis de mafia lemnului sunt condamnate la sărăcie lucie. Trebuie să trăiască fără tată, singurul care avea un venit în familia lor, dintr-o pensie de urmaș de doar 340 lei pe lună pentru fiecare.

Potrivit presei locale, Liviu Pop, pădurarul ucis la datorie, în județul Maramureș, a lăsat în urma lui trei fetițe, două gemene în vârstă de un an și două luni și o fetiță în vârstă de 5 ani.

Bărbatul avea doar 30 de ani și a murit în timp ce încerca să apere pădurile de hoți. Cei care l-au ucis nu au fost încă prinși, iar ancheta bate încă pasul pe loc.

Aceasta în condițiile în cae sute de pădurari sunt bătuți, hărțuiți, amenințați în fiecare an în pădurile României de mafia lemnului.

Ancheta nu avansează deloc. Este și o contradicție între un certificat de pensie de urmaș pe care scrie la cauza decesului boală obișnuită, iar un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș subliniază foarte clar că moartea colegului nostru s-a datorat unei hemoragii interne ca urmare a unei plăgi împușcate la nivelul toracelui. Nu înțelegem cum s-a ajuns la asta”, a spus la Digi24 Silviu Geană, președintele Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură „Silva”.

În ceea ce privește cuantumul pensiei, este corelată cu veniturile pe care silvicultorii le au, pentru că Liviu Pop avea un salariu net de 2.200-2.300 de lei, iar pensia de urmaș este undeva la 50% din aceste venituri”, a adăugat el.

Geană a mai spus că sindicatul face apel la „oamenii de bine” din această țară pentru a ajuta familia pădurarului.

Noi lunar contribuim cu o sumă pentru acoperirea cheltuielilor de întreținere a fetițelor, iar Romsilva oferă o sumă de bani fiecărui copil până la vârsta majoratului sau până la terminarea școlii”, a mai spus Geană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri