Fifor: Am cerut o prezenţă permanentă a militarilor americani la baza Kogălniceanu

Data actualizării: Data publicării:
fifor 170629_AUDIERI_GUVERN_TUDOSE_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, spune că statul se va implica în extinderea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu și că a avut mai multe discuţii în acest sens cu partenerii americani. Ministrul a adăugat că doreşte chiar o prezenţă permanentă a militarilor americani la baza din județul Constanța.

„Ne propunem ca în perioada următoare să continuăm eforturile de a ne implica în ceea ce înseamnă extinderea bazei de la Mihail Kogălniceanu şi am avut mai multe discuţii cu partenerii americani, iar noi ne-am asumat obligaţia de a sprijini această operaţiune de extinderea bazei de la Kogălniceanu”, a spus Mihai Fifor.

„Nu vă ascund faptul că noi am solicitat o prezenţă permanentă pe model polonez a militarilor americani la baza de la Mihail Kogălniceanu şi în ideea aceasta în care de pe Mihail Kogălniceanu facem operaţiunile de poliţie aeriană, este firesc să putem contribui la programul acesta de extindere a bazei”, a mai spus ministrul Fifor.

În ultimii ani, mii de militari români şi americani au participat la mai multe exerciţii comune la baza de la Mihail Kogălniceanu, la unele dintre acestea fiind prezenţi şi militari din alte ţări.

Tot de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu au fost efectuate anul trecut misiuni de poliţie aeriană.

Acestea au fost asigurate în perioada 1 mai – 31 august, de către patru aeronave Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, împreună cu aeronave MiG-21 LanceR şi militari din Forţelor Aeriene Române. În cea de-a doua parte a anului trecut, aeronavele britanice au fost înlocuite în cadrul misiunilor de poliţie aeriană de Patru aeronave CF-188 Hornet ale Forţelor Aeriene Canadiene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri