Fifor, despre mitingul din 10 august: Nu ne dorim să vedem ce am văzut anul trecut

Data publicării:
Protestul din 10 august 2018
Protestul din 10 august 2018. Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat că face un apel la cetățenii care vor participa la mitingul de sâmbătă, 10 august, să protesteze în mod pașnic deoarece nu își dorește să revadă violențele de la evenimentul de anul trecut.

„Nu aș vrea să fac analiza acum a ceea ce s-a întâmplat pe 10 august anul trecut. Este o investigație, nu pot ca ministru interimar al Afacerilor Interne, să mă pronunț. În ce privește 10 august, ziua de sâmbătă, vreau să vă spun de pe acum că nu fac decât un singur lucru, un apel către toți cei care doresc să protesteze, cei care se vor afla în diferite puncte din Capitală, să protesteze în mod pașnic și să nu uite niciun moment că suntem stat european în care cetățeanul are dreptul să se exprime în mod liber”, a declarat ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, cetățenii nu vor fi împiedicați să protesteze „pentru că este un lucru firesc”.

„Dacă cetățenii vor să protesteze, să o facă. Le solicit celor care vor participa la proteste să protesteze în mod pașnic, respectând legea și tot ce înseamnă un astfel de protest. Nu ne dorim să mai vedem ce am văzut anul trecut de 10 august”, a mai spus Fifor.

În data de 10 august a fost anunțat un protest care să marcheze un an de la manifestarea din Piața Victoriei, care s-a soldat cu răniți (jandarmi și protestatari), fiind deschise dosare penale în urma violențelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri