Fiica ministrului Petre Daea le-a cerut colegilor să o „sponsorizeze” cu 10 lei pentru a merge în Vamă

Data publicării:
daniela daea
Foto: Facebook

După ce a fost angajată la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Daniela Daea, fiica ministrului Agriculturii, Petre Daea, le-a trimis un e-mail colegilor, în care îi ruga să o „sponsorizeze” cu câte 10 lei, pentru a merge în vacanță în Vama Veche, potrivit unor informații obținute de jurnaliștii de la România Liberă.

daniela daea
Foto: Facebook

„Hey people, Sâmbătă plec în Vamă cine vrea să ajute cu 10 lei pentru drum să vină la Biroul de Presă. Relaxarea face munca mai ușoară. Mulțumesc, Dana”, a scris fiica ministrului în e-mailul trimis către colegi, pe 19 iulie.

AFIR a confirmat că Daniela Daea a trimis acest mesaj și a precizat că aceasta a fost sancționată verbal pentru gestul ei.

„Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră, în urma verificării aspectelor -semnalate, vă aducem la cunoștință următoarele informații: Dana Florentina Daea a fost avertizată verbal de către șefii ierarhici privind utilizarea e-mail-ului de serviciu, în conformitate cu prevederile Regulamentului Intern al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. De asemenea, precizăm că nu a fost colectată nicio sumă de bani în sensul indicat de dumneavoastră”, se arată într-un răspuns al AFIR către “România liberă”.

Întrebat dacă fiica sa este angajată în Ministerul Agriculturii, Petre Daea a recunoscut că aceasta lucrează „la o unitate subordonată”, de câteva luni de zile.

„Este un referent la o unitate subordonată”, a admis ministrul Agriculturii în fața jurnaliștilor.

Întrebat de cât timp lucrează fiica în unitatea subordonată ministerului, Petre Daea a răspuns: „De câteva luni de zile. Este un adevăr pe care nu îl ocolesc şi n-aş avea de ce să o fac. Şi este un copil care ca şi dumneavoastră încearcă să-şi găsească rostul în viaţă. Sper să-l găsească, iar în ceea ce mă priveşte, ca părinte, o ajut să-l găsească, pentru ca este firesc, este natural”.

Jurnaliștii au încercat să afle de la ministru și cu ce se ocupă mai exact fiica sa, dar Daea a ocolit răspunsul. „E treaba celor care îi dau de lucru, eu nu ştiu ce face. Şi m-aş bucura să facă ceea ce trebuie şi m-aș bucura și m-ar interesa să facă ceea ce i se spune”, a spus ministrul Agriculturii.

Soția lui Petre Daea, Camelia Luchian, este director al Direcției Management Resurse Umane în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri