Video Fiica unuia dintre răniții de la Petromidia aflați în stare gravă: Facem toate demersurile pentru a-l transfera în străinătate

Data actualizării: Data publicării:
incendiu si explozie la petromidia
Explozie urmată de un incendiu puternic la Rafinăria Petromidia. Foto: Amator

Fiica unuia dintre bărbații răniți în explozia de vineri de la rafinăria Petromidia din Năvodari încearcă să facă tot posibilul pentru a-și transfera tatăl la o unitate medicală din afara țării. Până în acest moment, susține ea, autoritățile nu au refuzat transferul, dar nici nu l-au aprobat: „Așteptăm și sper să ne ajute, ținând cont de istoric, de ceea ce s-a întâmplat și la Colectiv”.

Două dintre persoanele rănite în explozia de vineri de la rafinărie se află la spitalul Floreasca din Capitală, cu arsuri pe 25-30% din suprafaţa corpului, în timp ce un alt rănit a fost operat şi este în afara oricărui pericol la Spitalul Judeţean din Constanţa, potrivit unui comunicat al Rompetrol. A patra victimă a suferit răni uşoare şi a fost externată.

Victimele exploziei sunt în stare stabilă, însă arsurile suferite sunt grave, susține fiica unui bărbat care este internat la Spitalul Floreasca. Tatăl său are arsuri pe față, mâini și picioare, dar și pe căile respiratorii.

Tânăra le-a spus jurnaliștilor că își dorește să își transfere tatăl într-un spital din străinătate, motiv pentru care a început demersul în acest sens. A obținut diagnosticul în scris de la medici, însă acum trebuie să caute singură o clinică din afara țării și să rezolve problemele ce țin de asigurarea medicală.

Până în acest moment, susține ea, autoritățile nu au refuzat transferul, dar nici nu l-au aprobat: „Așteptăm și sper să ne ajute, ținând cont de istoric, de ceea ce s-a întâmplat și la Colectiv”.

De asemenea, șoția celui de-al doilea bărbat internat la Spitalul Floreasca din Capitală, cu arsuri la nivelul spatelui, cere ca acesta să fie transferat în afară.

Citește și: VIDEO. Primele imagini din interiorul Petromidia după explozie

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină. Autorităţile au activa Planul Roşu de Intervenţie, iar localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Un angajat al rafinăriei şi-a pierdut viaţa în acest incident.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri