Finala Cupei României la Rugby, amânată din cauza variantei Omicron. Jucătorii finalistei CSM Baia Mare revin marți din Africa de Sud

Data publicării:
avion TAROM pe pista aeroportului Otopeni
O aeronavă TAROM va aduce în ţară echipa campioană la rugby a României, CSM Ştiinţa Baia Mare. Foto: Facebook/TAROM

Finala Cupei României la rugby, dintre SCM Timişoara şi CSM Ştiinţa Baia Mare, programată pentru 11 decembrie, va fi amânată din cauza carantinei impuse sportivilor băimăreni, care nu s-au întors încă din Africa de Sud, unde au participat la un turneu, în condițiile apariţiei noii variante Omicron a SARS-CoV-2.

„Finala Cupei României va trebui amânată pentru că băimărenii încă nu s-au întors şi vor fi nevoiţi să stea în carantină la întoarcerea în ţară. Vom lua o decizie în Biroul Federal de joi”, a declarat, pentru Agerpres, președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat luni că sportivii români blocaţi în Africa de Sud vor pleca marţi spre ţară cu o aeronavă special trimisă de la Bucureşti pentru repatrierea lor.

„Aeronava TAROM care va aduce în ţară echipa campioană la rugby a României, CSM Ştiinţa Baia Mare, a plecat deja spre Africa de Sud şi aterizează azi la Johannesburg, via Mombasa (zbor 4101). Îmbarcarea pasagerilor şi decolarea spre România se vor face mâine, pe traseul Johannesburg - Mombasa (Kenya) - Bucureşti - Baia Mare (zbor 4102)”, a declarat ministrul Novak, într-o postare publicată pe Facebook.

Componenţii echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, alături de staff-ul tehnic, au rămas blocaţi în Africa de Sud, ca urmare a interdicţiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului. 

Rugbyștii români se aflau de două săptămâni în Africa de Sud, la puternicul turneu de rugby „Toyota Challenge Cup”, la Bloemfontein, informează Agerpres. CSM Ştiinţa Baia Mare a fost învinsă de Toyota Cheetahs, cu scorul de 54-5 (12-5), vineri, la Bloemfontein, în al doilea meci-test din turneul pe care îl susţine în Africa de Sud. În urmă cu o săptămână, în primul său meci-test din emisfera sudică, Ştiinţa Baia Mare a învis formația Free State XV cu 72-14.

Sportivi ar fi trebuit să se întoarcă în ţară în cursul dimineţii de sâmbătă, pe ruta Johannesburg - Doha - Otopeni. Din cauza apariției tulpinii Omicron, cursa aeriană care ar fi trebuit să îi repatrieze pe aceştia în ţară a fost anulată. Deşi testaţi PCR negativ, toţi membrii delegaţiei băimărene au fost nevoiţi să se cazeze pentru încă cel puţin 24 de ore la hotelul din Bloemfontein.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri