Firea îl trimite pe Avocatul Poporului să se ocupe de "treburi serioase", nu de ridicatul mașinilor

Data actualizării: Data publicării:
firea fb

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că Avocatul Poporului ar trebui să se ocupe de "treburi serioase", cum ar fi cazul de la Caracal, şi nu de autoturismele care blochează intrări în spitale sau linii de tramvai și sunt ridicate de Poliţia Locală, informează Agerpres.

"Cred că Avocatul Poporului trebuie să se ocupe de treburi serioase - Caracal şi altele -, nu dacă ridicăm sau nu o maşină care blochează intrarea la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" sau maşina lăsată pe linia de tramvai. Eu invit reprezentanţii Avocatului Poporului la un dialog deschis. Cred că este o chestiune mai mult de natură şicanatorie", a declarat edilul Capitalei.

Primarul general a afirmat că a rămas "profund neplăcut surprinsă" de faptul că Avocatul Poporului "nu a catadicsit să citească Legea Poliţiei Locale şi să observe că Poliţia Locală are printre atribuţii şi rolul de a dirija circulaţia sau de a aplica anumite sancţiuni, cum ar fi contravenţiile".

Avocatul Poporului solicită Prefectului Municipiului București să atace în contencios hotărârea Consiliului General al Municipiului București prin care s-a decis ridicarea mașinilor din oraș, pe motiv că această acțiune nu poate fi dispusă de polițiștii locali, ci de către cei de la Rutieră.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri