Fiul femeii din Craiova care a murit în urmă cu două săptămâni după un diagnostic greșit a încetat din viață la 27 de ani

Data actualizării: Data publicării:
75354881_198377291169669_2098534146245656576_o
Sursa foto: Facebook/Klauss Vladem

Fiul femeii care a murit în urmă cu două săptămâni la Craiova, după ce a primit un diagnostic greșit de la un medic, a încetat din viață, la doar 27 de ani.

Gabriela Vărzaru avea 49 de ani, era mamă a trei copii, iar de curând devenise și bunică. Femeia a murit după ce medicul de gardă de la Spitalul Județean Craiova ar fi trimis-o acasă cu un diagnostic superficial: nevralgie intercostală. Trei ore mai târziu pacienta, în vârstă de 49 de ani, a decedat. În urma autopsiei, medicii legişti au stabilit că femeia avea, de fapt, pancreatită hemoragică.

Fiul ei, în vârstă de 27 de ani, ar fi căzut de la etajul cinci al blocului în care locuia, după ce ar fi încercat să gonească niște porumbei de la geam, a declarat prietena lui. Potrivit acesteia, nu a fost vorba de o sinucidere.

Polițiștii craioveni au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs moartea tânărului.

Acuzație de malpraxis: O femeie a murit la 3 ore după ce a fost trimisă acasă de la spital

Gabriela Vărzaru avea 49 de ani, era mamă a trei copii, iar de curând devenise și bunică. Lucra ca vânzătoare într-un supermarket din Craiova, iar săptămâna trecută, când a ajuns acasă de la muncă, a spus că se simte rău. În urmă cu 2 săptămâni își făcuse analizele de rutină și nimic nu arăta că ar avea vreo problemă de sănătate. Câteva zile mai târziu a început să aibă dureri puternice în piept, iar familia a chemat ambulanța.

Cătălina Manolache, fiica pacientei decedate: Ne-au trimis prima dată un echipaj cu un MCV, o maşină de dializă, n-aveau ce căuta, în primul rând, acolo... mami zicea: Eu nu mai pot! Eu simt că mor! Asta e o durere de moarte, eu chiar nu mai pot! I-au facut un făcut un EKG şi ziceau: ce aveţi doamnă, nu aveţi nimic. Durerea dvs e nejustificată!

În cele din urmă, echipajul de pe Ambulanţă a transportat-o pe femeie la spital. Acolo medicul de gardă i-a prescris o reţetă cu calmante şi a trimis-o acasă. Trei ore mai târziu femeia s-a stins.

Reporter: Ce diagnostic i s-a pus atunci?

Cătălina Manolache, fiica pacientei decedate: Nevralgie intercostală... deci este de nedescris așa ceva!

Ulterior, autopsia a stabilit că femeia a avut pancreatită hemoragică. Rudele ei susțin că ar fi fost mustrată de medicul care a consultat-o.

Gabriela Găleșanu, cumnata pacientei decedate: Foarte urât, în sensul că ea acuză o durere acută în piept, chiar își trăgea de bluză şi zicea că se sufocă și o durea foarte tare porțiune asta de sus, de la piept... Ea i-a spus, chiar așa: dar ce dracu vă văitaţi!

Cristina Geormăneanu, director medical SJU Craiova: Vom face o analiză internă, o anchetă internă și vom analiza acest caz și rezultatele vi le vom comunica. Bineînțeles că în funcție de rezultate, se vor lua și măsurile în consecință.

Familia a depus plângeri şi la Colegiul Medicilor Dolj, dar şi la Parchet.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri