Fiul ministrului Justiţiei a picat examenul de transfer ca notar la Iaşi

Data publicării:
tudorel toader si fiul lui ionut alexandru toader
Tudorel Toader și fiul lui Ionuț Alexandru Toader. Foto: Facebook

Uniunea Naţională a Notarilor a organizat, zilele trecute, un concurs pentru schimbarea sediului profesional al notarilor din mediul rural în municipiul Iaşi. La examen s-a prezentat şi fiul ministrului Justiţiei. Deşi a obţinut a treia notă, Ionuţ Alexandru Toader a fost declarat respins, relatează Ziarul de Iași.

tudorel toader si fiul lui ionut alexandru toader
Tudorel Toader și fiul lui Ionuț Alexandru Toader. Foto: Facebook

Singura care a obţinut transferul din mediul rural în municipiul Iaşi este Roxana-Adiana Cojocaru, cea care are sediul declarat în Schitu Duca. Ea a obţinut nota 9,29, cu 27 de sutimi mai mult decât a primit fiul ministrului Justiţiei. A doua notă a obţinut-o Andreea Fandache: 9,17.

Nota lui Ionuţ Alexandru Toader a fost mărită după contestaţii, acesta fiind notat iniţial cu 8,80.

În prezent, Toader este titular pe un post din comuna Răchiteni, însă este detaşat în municipiul Iaşi, pe perioadă nedeterminată, lucrând alături preşedintele Camerei Notarilor din Iaşi.

Ministrul justiției a fost vizat chiar de o anchetă penală după ce presa a dezvăluit că a profitat de o portiţă legislativă pentru a deveni el însuşi notar. Dosarul a fost însă clasat, nefiind identificate încălcări ale legii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri