Flashmob cu geamantane în fața sediului PSD Sibiu

Data actualizării: Data publicării:
protest valize

Ziua şi protestul în faţa sediului PSD din Sibiu. După ce zilele trecute au protestat cu oglinzi în mâini, duminică manifestanţii au adus valize.

Peste 500 de sibieni au continuat protestul din faţa sediului PSD. Este al șaptelea flashmob pe care îl organizează. Deşi vremea nu ţine cu ei, sunt decişi să-şi ducă misiunea la capăt. De această dată, au venit cu genţi de voiaj.

Oamenii vor să atragă atenţia că modificările din justiţie îi vor determina pe români să plece din ţară, aşa că manifestanţii au bagajele pregătite.

„Dorim să spunem tuturor, guvernaţilor în special, că nu ne dorim o ţară de hoţi, ne dorim o ţară plină de transparenţă, corectitudine, să fim toţi egali”, spune o participantă.

„Suntem indignaţi de toată povestea asta cu justiţia, care pentru noi e o încercare mârşavă de a-i scuti pe penalii lor de închisoare. Sunt îngrijorat. Nu vrem să fim alungaţi. E ţara noastră, nu e a lor. Nu vrem să ne-o confişte”, spune un bărbat care și-a adus și copiii la protest.

„Fratele meu este plecat de opt ani în Germania şi eu cu obstinaţie aleg să rămân. Vreau să fiu cel care stinge lumina, care pleacă ultimul din ţară”, spune decis un alt protestatar.

„Vrem să transmitem un mesaj despre destine. Pentru că în urma acestor legi care se schimbă acum în Parlament, multe destine se vor schimba şi sunt şase mari să plecăm, să facem un exod al tinerilor”, afirmă unul dintre organizatorii protestului.

Mişcarea „#vavedem” numără acum 10 centre de manifestații: Bucureşti, Sibiu, Braşov, Constanţa, Bârlad, Iaşi, Craiova, Galaţi, Cluj şi Timişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri