Florin Cîțu se laudă din nou cu o creștere economică: "Premieră absolută pentru România. Este doar începutul"

Data publicării:
premierul florin citu
Premierul Florin Cîțu. Foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu susține că România poate să atingă pentru prima oară o rată a creșterii economice care se scrie din două cifre, după ce INS a publicat detalii despre creșterea economică din trimestrul I al acestui an. „Este doar începutul. Știu că putem mai mult și mai repede”, a scris Cîțu într-o postare pe Facebook.

„Premieră pentru România. INS a publicat detalii despre creșterea economică din trimestrul I al anului 2021. Două lucruri importante care arată că am schimbat paradigma, facem reforme, iar creșterea economică este sustenabilă. 1. A scăzut consumul administrației publice - în doar șase luni de zile am început să oprim din sifonarea banului public. 2. Creșterea economică de 2,9% este datorată în exclusivitate investițiilor. Premieră absolută pentru România. Este doar începutul. Știu că putem mai mult și mai repede”, transmite Florin Cîțu.

Premierul a precizat că Executivul se va concentra pe trei direcții.

„De astăzi avem toate pârghiile să accelerăm reformele pentru restructurarea companiilor de stat, eliminarea evaziunii fiscale și atragerea mai rapidă a fondurilor UE. Comisia Europeană estimează o creștere de 7.4% pentru 2021. Accelerăm ritmul reformelor și România poate să atingă pentru prima oară o rată a creșterii economice care se scrie din două cifre. #RomaniiTrebuieSaStie”, conchide premierul.

Produsul intern brut a fost, în primul trimestru, mai mare cu 2,9%

Produsul intern brut a fost, în primul trimestru, mai mare cu 2,9% față de trimestrul precedent, iar față de T1 2020 indicatorul a înregistrat o scădere cu 0,2% pe seria brută şi o creştere cu 0,1% pe seria ajustată sezonier, anunță INS într-un comunicat.

Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a revizuirii estimărilor pentru trimestrul I 2021, nefiind înregistrate diferenţe faţă de varianta publicată în 8 iunie 2021.

Produsul Intern Brut - date ajustate sezonier - estimat pentru trimestrul I 2021 a fost de 286198,7 milioane lei preţuri curente, în creştere – în termeni reali – cu 2,9% faţă de trimestrul IV 2020 şi cu 0,1% faţă de trimestrul I 2020.

Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul I 2021 a fost de 225051.0 milioane lei preţuri curente, în scădere – în termeni reali – cu 0,2% faţă de trimestrul I 2020.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri