Florin Roman: Voi depune plângere penală pentru huliganism și solicit demisia președintei Senatului

Data actualizării: Data publicării:
Scandal la prezidiul Parlamentului. Florin Roman, evacuat.
Florin Roman scrie pe Facebook că va depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale. Foto: Inquam Photos / George Călin

Florin Roman scrie pe Facebook că va depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale. Liberalul îi acuză pe cei din „coaliția toxică USR-AUR”, că l-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să își exercite „mandatul constituțional”. Florin Roman a fost evacuat cu forța de la prezidiu, chestorii trăgând scaunul de sub el.

Florin Roman: „Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliția toxică USR-AUR, care în timpul ședinței plenului reunit, m-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituțional!

Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16:00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputaților!

Ultimele două ședințe de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședința!

Solicit demisia președintei Senatului pentru că a încurajat actele de huliganism! Și pentru că a comis un nou abuz constituțional!

Noua alianța toxica USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Românii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!”.

Florin Roman, evacuat cu forța de la prezidiu, chestorii au tras scaunul de sub el

Deputatul PNL Florin Roman, care a fost delegat de Ludovic Orban să-l înlocuiască la prezidiu, a deschis ședința cu propunerea votării ordinii de zi, însă Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS, a citit regulamentul, susținând că, în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului, și nu de Florin Roman, care este vicepreședinte la Camera Deputaților.

Florin Roman a refuzat să cedeze microfonul și a continuat să ceară vot pe ordinea de zi, deși au venit chestorii și chiar au tras scaunul de sub el.

Florin Roman a continuat să vobească din picioare, ținându-se la propriu de microfon să nu fie îndepărtat de chestori, cerând votul pe ordinea de zi.

În cele din urmă, Florin Roman a fost îndepărtat de la microfon, și-a luat rucsacul și a plecat de la prezidiu.

Dragu, despre Roman: Efectiv se ținea de microfon

Președintele Senatului, Anca Dragu, spune că nu se aștepta ca vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, să preia conducerea ședinței plenului reunit: „Chiar nu m-am așteptat la o asemenea preluare a puterii. Efectiv se ținea de microfon”, potrivit Mediafax.

„Președintele trebuie să conducă ședința. Eu eram președintele. Dl Roman este vicepreședinte. Chiar nu m-am așteptat la o asemenea preluare a puterii. Este ceva de neimaginat să se întâmple în Parlament. Efectiv se ținea de microfon”, spune Anca Dragu.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Roman, căruia Ludovic Orban i-a delegat atribuțiile pentru ședința de joi, a deschis ședința plenului reunit, fără să se consulte cu Anca Dragu.

El a invocat articolul din regulamentul ședințelor comue, care prevede că ședințele sunt conduse prin rotație.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...