Focar de coronavirus în Popeşti-Leordeni. 35 de muncitori din India, depistați pozitivi, inclusiv cu tulpinile britanică și indiană

Data publicării:
coronavirus teste tinute in mana
Test pentru coronavirus. Foto: Profimedia Images

Autoritățile sanitare au depistat 35 de cazuri de COVID la cetăţeni din India, care lucrau în oraşul Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Mai mulți dintre ei prezentau varianta britanică și cea indiană a virusului.  

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a informat pe 1 mai Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP despre un focar de infecţie cu SARS-CoV-2 depistat la 9 cetăţeni din India, angajaţi ai unei firme cu sediul în Popeşti-Leordeni, potrivit unui comunicat al INSP.

Muncitorii au venit în ţară pe Aeroportul Otopeni, pe 20 aprilie, având teste RT-PCR negative.

Conform procedurii interne a firmei, cei 9 angajaţi au intrat direct în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testaţi preventiv înainte de a intra în comunitate.

Pe 26 aprilie, au fost depistaţi cu SARS-CoV-2 în urma efectuării unor teste antigen rapide, potrivit INSP.

De asemenea, tot DSP Ilfov a informat că alţi 26 de cetăţeni străini din Republica India, angajaţi ai unei alte firme care îşi desfăşoară activitatea în localitatea Popeşti-Leordeni, au fost depistaţi cu SARS-CoV-2 în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 şi 20 aprilie.

Potrivit INSP, dintre cele 35 de persoane confirmate cu SARS-CoV-2, în prezent 19 sunt internate: 18 la Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" din Bucureşti şi una la Institutul "Matei Balş".

Celelalte 16 persoane pozitive doar la testul rapid se află, în continuare, în izolare în localitatea Popeşti-Leordeni, afirmă aceeaşi sursă.

Pe 30 aprilie, pacienţilor internaţi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR şi a secvenţierii. Pe 3 mai, Institutul "Cantacuzino" a comunicat către INSP rezultate pozitive la secvenţiere pentru varianta britanică la 3 pacienţi, precum şi pentru o variantă indiană, diferită de cea care a provocat situaţia epidemiologică actuală din India, la alţi 7 pacienţi. Alţi 5 pacienţi au fost pozitivi pentru varianta B.1.127, care nu reprezintă o variantă ce determină îngrijorare. În 3 cazuri, probele au o încărcătură virală mică neconcludentă, mai precizează comunicatul INSP.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri