Focar de COVID-19, depistat la un cămin privat de bătrâni din Prahova. Toate cele 28 de locuri la ATI din județ sunt ocupate

Data actualizării: Data publicării:
laborator eprubete teste
Teste coronavirus. Foto: Inquam Photos / George Călin

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat la un cămin privat de bătrâni din județul Prahova, a informat Prefectura Prahova, conform Agerpres. În județ, numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu coronavirus este de 328, dintre care 297 sunt ocupate, iar toate cele 28 de locuri la ATI destinate celor testați pozitiv pentru noul coronavirus sunt ocupate.

Potrivit sursei citate, 15 beneficiari dintr-un efectiv de 75 au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus. În urma depistării acestor cazuri, s-a dispus testarea tuturor beneficiarilor şi dezinfecţia spaţiului.

În prezent, sunt active în judeţ 12 focare de COVID-19: cinci la agenţi economici, două la instituţii publice - Trezoreria Ploieşti şi Primăria Blejoi, unul la o subunitate a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, trei centre de îngrijire persoane adulte (2 dintre ele private) şi unul la un centru de plasament.

Deoarece în prezent toate locurile la ATI din județ sunt ocupate, pentru urgențe se vor cere transferuri.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3.345 de persoane, dintre care 844 sunt cazuri active. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 este de 123.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri