Focar de infecție la Serviciul Furturi Auto din Poliția Capitalei. Sindicatul Europol acuză o tentativă de mușamalizare a situației

Data actualizării: Data publicării:
polițiști cu măști pe stradă, se dezinfectează, coronavirus Romania
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Zece polițiști de la Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliției Capitalei au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, iar alți 10 se află în izolare la domiciliu, informează Mediafax, care citează un comunicat al Poliției Capitalei. Primul caz pozitiv la Serviciul Furturi Auto a fost înregistrat în 26 mai.

În urma anchetei epidemiologice au intrat în izolare la domiciliu toți polițiștii care au intrat în contact direct cu cel confirmat pozitiv, transmite Poliția Capitalei.

„Începând cu data de 26 mai 2020, din personalul aflat în izolare, au fost înregistrate alte patru cazuri confirmate. Ulterior, în luna iunie, în data de 4 și respectiv 5, alți doi polițiști au fost confirmați pozitiv, 10 colegi fiind în izolare la domiciliu. Au fost efectuate anchete epidemiologice și până în prezent întreg spațiul unde își desfășoară activitatea serviciul a fost dezinfectat, ultima dată, ieri, 5 iunie. S-a pus în discuție relocarea temporară a subunității, pentru asigurarea continuității serviciului polițienesc”, anunță Poliția Capitalei.

Astfel, întreg personalul este, în continuare, monitorizat, starea de sănătate a celor care au intrat în contact cu cazurile pozitive este monitorizată prin medicul de unitate, urmând ca etapizat, tot personalul sa fie testat.

Sindicatul Europol a acuzat că după prima infectare cu noul coronavirus a unui polițist de la Serviciul de Furturi de Auto s-a mușamalizat situația și nimeni nu vorbește despre numărul de infectați din familiile de polițiști.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri