Video&Foto Focul care a mistuit mansarda sediului Arhiepiscopiei Constanța ar fi pornit de la o lumânare. Cum arată acum clădirea privită de sus

Data actualizării: Data publicării:
sediul arhiepiscopiei constanta
Focul care a mistuit mansarda sediului Arhiepiscopiei Constanța ar fi pornit de la o lumânare. Cum arată acum clădirea privită de sus. FOTO: Facebook Claboo Media

Incendiul care a mistuit mansarda sediului Arhiepiscopiei din Constanţa ar fi izbucnit din cauza unei lumânări lăsate aprinse. Mai multe bucăți din acoperiș au căzut. Inclusiv o turlă s-a prăbușit. La momentul izbucnirii incendiului, în clădire se aflau 15 călugări, care au reuşit să iasă la timp.

Duminică, la fața locului, încă sunt pompieri și polițiști.

Incendiul a izbucnit sâmbătă seară, după ora 22.00, când în sediul Arhiepiscopiei se aflau 15 călugări. Aceștia au reușit să iasă la timp, dar focul s-a extins la toată mansarda.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media



În momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului, 100 de metri din mansardă erau cuprinși de flăcări. Când situația părea că este ținută sub control, focul s-a extins din cauza vântului puternic. La miezul nopții ardeau 800 de metri din mansarda clădirii, iar oamenii din zonă s-au speriat când au văzut vâlvătaia:

"Flăcări foarte mari. Ne-am speriat și am venit și noi jos."

"Foarte multe flăcări. La câteva minute după ce am ajuns eu, turla cu cruce s-a desprins și a produs rumoare, cred că și frică printre anumiți oameni, un pic de panică".

"Eram în Piața Ovidiu, am văzut un fum foarte dens. Pentru că am o galerie în zonă, mi-a fost foarte teamă să nu fie la noi incendiul."

La câțiva metri de sediul arhiepiscopiei se afla Catedrala Sf Petru și Pavel, iar acolo IPS Teodosie a ținut o slujbă chiar în timpul incendiului.

Dosar penal pentru distrugere din culpă

Un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă a fost deschis în cazul incendiului produs în noaptea de sâmbătă spre duminică la mansarda Arhiepiscopiei Tomisului, clădire de patrimoniu.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă. Cercetările continuă, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a informat, duminică, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, conform Agerpres.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri