Galerie Foto Focuri de armă pentru prinderea unor traficanți de țigări din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
politist de frontiera si colete cu tigari aruncate pe camp
Traficanții au aruncat țigările și au fugit. Foto: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră au confiscat joi aproximativ 6.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 67.000 lei, operațiune în cadrul căreia au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă, a informat vineri Poliţia de Frontieră. 

„În jurul orei 15.25, poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Șirlău, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării. Poliţiştii au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care au fost trase trei focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale. Imediat au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, se arată în comunicat.

În urma acţiunii, la faţa locului au fost descoperite trei colete cu ţigări, care în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 5.000 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 58.500 lei.

Tot joi, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Brodina, judeţul Suceava, au descoperit abandonat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Straja, un colet cu ţigări, de provenienţă Duty-Free.

„S-a procedat la monitorizarea zonei, fiind înştiinţate şi autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. Coletul a fost transportat la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 750 pachete ţigări, în valoare de 8.800 lei. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”.

Colet cu țigări aruncat de traficanți pe câmp. Foto: Poliția de Frontieră
Colet cu țigări aruncat de traficanți pe câmp. Foto: Poliția de Frontieră

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri